Ziekenhuis Gelderse Vallei markeert 2 jaar covid met gedicht

Ede – Deze maand is het twee jaar geleden dat het coronavirus zijn intrede deed in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Een indringende tijd brak aan. Het ziekenhuis vindt het belangrijk om de afgelopen 2 jaar te markeren.

Aan de Edese stadsdichter Larissa Verhoeff is gevraagd om een gedicht te maken dat het sentiment van deze periode weergeeft.

gedicht
(klik voor vergroten)

Corona nog niet weg

Het gedicht is tot stand gekomen door gesprekken met een aantal zorgverleners die de afgelopen 2 jaar nauw betrokken zijn geweest bij de coronazorg. Hun inbreng heeft Verhoeff vertaald in een gedicht, met als titel ‘Het kostbare zorghart’. Marjolein de Jong, voorzitter Raad van bestuur: “Corona is nog niet weg. Ook vandaag liggen er patiënten met covid-19 in ons ziekenhuis. Maar die aantallen zijn niet te vergelijken met de hoeveelheid coronapatiënten aan het begin van de pandemie.

Inmiddels is de coronazorg onderdeel van onze reguliere zorg. We weten natuurlijk niet wat de toekomst ons brengt, en of een andere coronavariant onze zorg nog zal gaan domineren. Maar kijkend naar de afgelopen 2 jaar, wilden we iets doen om die intensieve periode op een ingetogen manier te markeren.”

Gedicht vandaag onthuld

Het gedicht is vanmiddag onthuld. Het heeft een prominente plek gekregen in de centrale hal van het ziekenhuis. Larissa Verhoeff heeft het gedicht ook ingesproken onder een video met beelden van de afgelopen twee jaar. De video is hierboven te bekijken.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen