Evert richt lotgenotengroep op voor mannen die seksueel misbruikt zijn

Steun bij lotgenoten
Steun bij lotgenoten
Foto: HeungSoon via Pixabay

Regio – Evert van den Brink wil dit najaar een lotgenotengroep opstarten in samenwerking met welzijnsorganisatie Humanitas Samen Sterker. Deze lotgenotengroep is voor mannen die slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik.

Er ligt een groot taboe op seksueel misbruik van mannen. Schaamte, verwarring en schuldgevoel die ze niet kunt delen met anderen. Er is nauwelijks ruimte voor hun verhaal. Seksueel misbruik op jonge leeftijd is bepalend voor de rest van je leven. De schade die je oploopt is levensvernietigend en voor iedereen verschillend. De ervaring leert dat mannen na 30 of 40 jaar pas naar buiten komen met hun verhaal. En veel mannen zijn zich niet bewust dat de lasten in hun leven voortkomen uit de traumatische ervaringen van het verleden.

lotgenotengroepMisbruik doet wat met je

Evert weet als geen ander hoe het voelt, want hij is zelf op jonge leeftijd ook misbruikt. Ondanks dat hij een succesvolle carrière heeft, een begripvol gezin en zijn leven helemaal op orde lijkt te hebben, weet Evert dat het slechts uiterlijke schijn is. Net als andere traumaslachtoffers weet hij zich een sociale rol aan te meten naar de buitenwereld toe. Maar buitensporige angsten spelen nog steeds mee, vooral bij onbekende mensen en situaties. Zonder in detail te treden over zijn eigen ervaringen uit het verleden begrijpt Evert dat er bij deze mannen van binnen een tijdbom tikt, die ooit tot ontploffing komt. Jouw verhaal delen met lotgenoten helpt om er beter mee om te gaan.

“Het is verknipt dat je als kind loyaal kunt blijven aan de dader, zeker als het om familie of bekenden gaat. Ondertussen raakt je verminkt in de kern van jouw identiteit. Je gaat twijfelen over wie je bent, over jouw geaardheid en de enige manier is om de trauma’s uit het verleden aan te gaan.”

Aldus Evert. Op zijn website kan je meer over Evert zijn verleden lezen.

Lotgenotengroep

Er zijn slechts een handvol therapeuten in Nederland die zich hebben gespecialiseerd in het behandelen van volwassen mannen met een seksueel misbruik achtergrond. Vaak vervallen deze mannen in verslavingen zoals aan porno, drugs en alcohol om hun pijn te verdoven. Daar moet verandering in komen, vindt Evert. Eind september zal de lotgenotengroep van start gaan. De lotgenotengroep komt bij elkaar in een buurtcentrum in Arnhem. Er zijn zes maandelijkse bijeenkomsten gepland. Iedere laatste maandag van de maand zijn er praatsessies, waarbij ook een traumatherpeut aanwezig zal zijn. De pijn zal nooit helemaal verdwijnen maar het delen van de ervaringen kan het leed verzachten en zelfs bijdragen aan het verwerkingsproces.

Evert is zelf het goede voorbeeld ervan. Meestal gaat het goed met hem, maar er zijn ook dagen waarop hij zich eenzaam en onbegrepen voelt. Lotgenoten kan het verschil maken en daar zet hij zich helemaal voor in. De kosten om mee te doen met de lotgenotengroep bedragen 20 euro per avond. Aanmelden kan je je bij Evert van den Brink via Man en Misbruikt of telefonisch via 06 – 51 75 22 14. Mannen die niet direct in een groep willen praten kunnen ook contact opnemen met Evert om er eventueel anoniem over te praten. Dit is al een grote stap die helpt! Overwin jouw schroom en zet die stap!

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen