Nieuw onderzoek over voeding en diabetes type 2, deelnemers gezocht

Iris van Damme
Iris van Damme
Foto: WUR

Wageningen – De Universiteit van Wageningen is met een nieuw onderzoek begonnen waarbij mensen met diabetes type 2 centraal staan. Voedingswetenschappers onderzoeken welk voedingspatroon het meest optimaal is voor de gezondheid van mensen met diabetes type 2.

Met dit project willen ze te weten komen hoe gezond eten leuker en makkelijker wordt.

Gezonde leefstijl

“Dat een gezonde leefstijl een positieve invloed heeft op de gezondheid, dat weten we inmiddels wel.” vertelt Iris van Damme, onderzoeker bij Wageningen University & Research. “Maar wat voor voedingspatronen het beste bij mensen met diabetes passen, dat is niet helemaal duidelijk. En hoe hangt het samen met de kwaliteit van leven? Ik wil daarom weten welk effect de Richtlijnen Goede Voeding hebben op de fysieke én mentale gezondheid van mensen met diabetes type 2.”

Deelnemers gezocht

Voor het onderzoek zijn veel deelnemers nodig. Van de mensen die meedoen krijgt de helft voedingsadvies van een diëtist om meer vezels te gaan eten. De andere helft krijgt geen specifiek advies. Meedoen duurt in totaal een jaar, waarin er drie keer een bezoek aan de universiteit wordt gepland en er een paar keer vragenlijsten worden gestuurd.

Als je meedoet, krijg je een vergoeding van 100 euro. Heb je diabetes type 2 en wil je meedoen met het onderzoek? Stuur even een mailtje naar [email protected] of bel 0317-486957. Het onderzoek maakt deel uit van de Voed Je Beter-studies. Je leest er meer over op voedjebeter.nl.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen