Gratis cursus MHFA: eerste hulp bij psychische problemen

Foto: GoldenViolinist, Pixabay

Voor mensen die willen leren hoe te handelen bij mensen met beginnende psychische problemen of mensen die in een crisis verkeren organiseert Persona Connect de cursus MHFA ‘Mental Health First Aid’.

Tijdens de kosteloze cursus krijgen vrijwilligers, professionals en inwoners uit de gemeente Renkum met weinig of geen kennis van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) handvatten hoe te handelen in bepaalde situaties.

Psychische problemen

Iedereen komt wel eens in aanraking met iemand met psychische problemen. Dat kan bijvoorbeeld een geliefde, vriend of familielid die steeds somberder wordt. Of een buurvrouw, leerling of collega met een paniekaanval. Leren om het gesprek met deze mensen aan te gaan is belangrijk om de problemen niet erger te laten worden.

De cursus ‘Mental Health First Aid (MHFA)’ vergroot de kennis over psychische aandoeningen en leert deelnemers situaties beter inschatten. Er worden vaardigheden ontwikkelt om te kunnen handelen, zowel bij mensen met beginnende psychische problemen als bij mensen die in een crisis verkeren. Daarnaast wordt er informatie verstrekt over veelvoorkomende psychische aandoeningen (depressie, angst, middelengebruik, psychose).

“Door de cursus heb ik meer inzicht en begrip voor de psychische klachten van mensen en weet nu hoe te handelen om ze te kunnen helpen. Een echte aanrader deze cursus te volgen!”

First Responder MHFA

Bij volledige deelname en een behaalde afsluitende toets, ontvangen deelnemers een certificaat “First Responder MHFA”, met een geldigheidsduur van 3 jaar (na 3 jaar heeft men de mogelijkheid voor een korte herhaalcursus om gecertificeerd te blijven).

De cursus wordt gegeven door MHFA-gecertificeerde trainers en er kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur in Renkum. De cursusdata zijn: 21 + 28 november en 5 + 12 december 2023 van 13.30-16.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via tel. 026-3124483 of [email protected].

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen