De Ontmoetingskerk is er om elkaar te ontmoeten, kom je ook eens aan?

nov 29 2020, 15:50 Zorg
ontmoetingskerk doorwerth 2
Doorwerth - "De Ontmoetingskerk in Doorwerth is er om elkaar te ontmoeten, laten we dat ook doen." In deze tijd van corona is het belangrijk er voor elkaar te zijn, vertelt Liesbeth Licht, vrijwilliger.
De ruimte benadrukt ze, niet de kerk en dat de kerk alleen de zondag gebruik maakt van de ruimte voor de zondagsdienst, is best zonde. "Zo'n mooie grote ruimte. Daar kun je ook met alle coronamaatregelen makkelijk bij elkaar zijn." Want hoewel kerken niet zoveel gebonden zijn aan de coronaregels als andere openbare gebouwen (een kerk hoort daar voor de wet niet bij), houden ze zich er binnen de Ontmoetingskerk wel aan.
Anderhalve meter, handen desinfecteren en een mondkapje. "Die mag natuurlijk wel af zodra je zit." zegt Liesbeth "We hebben een koffiezetapparaat of kunnen thee maken."

Ontmoeten in de ochtend

Iedereen mag en kan gewoon naar binnenlopen aan de Benticklaan 7 in Doorwerth. Vaak zijn er mensen van het Odensehuis aanwezig. Dan ben je ook welkom maar dit is een groep die elkaar al langer kent en het kan daarom niet voor iedereen makkelijk zijn je daar bij te voegen. Ook kan het doel (inloophuis voor mensen met lichte dementie en hun naasten) je niet aanspreken.
Op maandag en donderdagochtend van 10:00 tot 12:00 is dat niet het geval en staat de deur voor iedereen open. Ongeacht welk geloof je hebt, of dat je er überhaupt één hebt, als je zin hebt om je huis even te ontvluchten, mensen te zien en gezellig met anderen een kopje koffie of thee te drinken, praten of juist niet, allemaal niet belangrijk zegt Liesbeth.
Vooral jezelf zijn en misschien een stukje minder alleen. Dat vindt ze erg om te lezen, dat er zoveel mensen in de coronatijd ook in eenzaamheid leven en voor mensen in Doorwerth is daarom de Ontmoetingskerk dichtbij.
Mocht je eerst wat meer willen weten? Dan kan je Liesbeth bellen op 06-17495570

♦♦♦