112

Het is zover: Op kamers!

Foto: steini1977, Pixabay

Nog een paar weken en dan is het zover, de zomervakantie is voorbij. Voor sommige gezinnen is dit een bijzonder moment: zoon- of dochterlief gaat op kamers om te gaan studeren.

Prachtig, zo’n volgende stap, maar studentenkamers staan nou niet meteen bekend als de meest nette en georganiseerde woningen. Het is dus extra belangrijk om aandacht te geven aan veiligheid, als je zoon of dochter op kamers gaat.

Waar moet je op letten?

Zorg ervoor dat je zoon of dochter de vluchtroute kent in het nieuwe studentenhuis. En kijk naar de elektrische apparaten. De wasdroger, wasmachine, magnetron of televisie… bijna alle elektrische apparaten in huis worden warm. Kunnen de apparaten in het studentenhuis hun warmte kwijt? En zijn ze stofvrij? En als je zoon of dochter niet thuiskomt met grote bergen wasgoed, let dan vooral op de wasdroger in het studentenhuis: die is het meest brandgevaarlijk.

Voor een student zijn een laptop en een mobiel natuurlijk onmisbaar. Wijs je dochter of zoon op de risico’s van het opladen hiervan! Niet ’s nachts opladen, stekker uit het stopcontact als de batterij of accu vol is én gebruik alleen de originele oplader. En zorg ervoor dat apparaten alleen worden in ruimtes waar een rookmelder hangt.

Risicovolle batterijen

Lithium-ion batterijen brengen risico’s met zich mee. In dit type batterij – bijvoorbeeld gebruikt voor smartphones, laptops en elektrische fietsen- zit veel meer energie dan in een standaard penlite- batterij en dat heeft veel voordelen. Tegelijkertijd neemt de zorg over dit type batterij toe, omdat deze spontaan kan ontbranden of zelfs ontploffen. Risico’s zijn groter bij het gebruik van niet-originele laders, het te lang opladen van de batterij of beschadigingen.

Meer informatie over brandveiligheid in studentenhuizen is te vinden op brandweer.nl/onderwerpen/studenten/

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen