112

Schapen doodgebeten en vreselijk toegetakeld in Heelsum

Foto: Else Margriet, Pixabay

Heelsum/Heteren – Van donderdag op vrijdag zijn diverse schapen doodgebeten nabij de Kabeljauw in Heelsum, anderen zijn vreselijk toegetakeld. De schapen behoren tot de kudde van Serge van der Zweep uit Heteren.

Hoewel het DNA nog onderzocht moet worden, is het vermoeden dat een wolf dit op zijn geweten heeft natuurlijk erg groot. Een paar weken geleden werden er ook al vier schapen doodgebeten in Heelsum, toen langs de Telefoonweg.

Niet gegeten maar vernietigd

Omroep Gelderland sprak gisteren met schapenhouder van der Zweep. Ook een taxateur voor Bij12 was aanwezig om de schade te taxeren. Bij12 is onder andere belast met dit soort schade afhandelingen voor de provincie. Het zijn geen prettige beelden. Van der Zweep zegt dat de schapen uit elkaar getrokken zijn. Zeker acht schapen waren meteen dood, anderen waren verschrikkelijk toegetakeld. Als bewezen wordt dat een wolf dit deed, zal van der Zweep een schadevergoeding krijgen.

Volgens de taxateur is dit ook hoogstwaarschijnlijk door een wolf gedaan. De doodgebeten en toegetakelde schapen zouden dan ook door een enkele wolf te pakken zijn genomen. “Dat ze toch een soort razernij krijgen. Ze zien allemaal schapen rondom zich heen lopen en dat ze toch alleen maar grijpen. Doodbijten en weer naar de volgende gaan.”

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen