112

Grote diefstal persoonsgegevens bij glasvezelbedrijf Delta Fiber

Foto: Gerd Altmann from Pixabay

Glasvezel- en telecombedrijf Delta Fiber is gehackt door criminelen waarbij persoonsgegevens zijn buitgemaakt. Volgens een woordvoerster gaat om gegevens van “enkele tienduizenden” klanten van de onderdelen Delta Mobiel en Caiway Mobiel.

Het bedrijf zegt dat de diefstal maandag werd geconstateerd.

Alert zijn

Het gaat om namen, adressen, e-mailadressen, geboortedata, telefoonnummers en bankrekeningnummers. Er werden geen wachtwoorden, creditcardgegevens of klantnummers ontvreemd. Delta zegt dat het daarom niet nodig is om wachtwoorden te wijzigen.

Het bedrijf adviseert klanten wel extra alert te zijn op mogelijke e-mail- en telefoonfraude. Een combinatie van verschillende persoonsgegevens kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor identiteitsfraude en phishing, waarbij mensen schadelijke maar echt ogende links toegestuurd krijgen.

Delta heeft de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte gebracht en cybersecuritydienstverlener Tesorion ingeschakeld. Ook is er nauw contact met politie en justitie. De woordvoerster zegt dat niet bekend is wie achter de diefstal zit. Het bedrijf wil geen uitspraken doen over eventuele eisen van de hackers.

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen