112

Burgemeester sluit woning na vondst wapens, munitie en grondstoffen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Stevepb, pixabay

Doorwerth – Burgemeester Schaap heeft een woning aan de Reigersberg gesloten voor een periode van zes maanden.

Ze doet dit nadat de politie in de woning 200 kilo grondstoffen voor de productie van harddrugs (MDMA) en twee vuurwapens met munitie aantrof. In het onderzoek werden drie personen aangehouden waaronder de eigenaar van de woning. Mogelijk is de eigenaar gedwongen om aan de criminele activiteiten deel te nemen. De politie stelt verder onderzoek in.

Misdaad loon niet

Burgemeester Schaap vindt dat deze drugs- en wapenvondst de openbare orde en veiligheid ernstig aantast en ze past daarom spoedeisende bestuursdwang toe. Tegelijkertijd geeft ze een signaal af dat criminele activiteiten in de gemeente Renkum niet worden getolereerd en dat misdaad niet loont.

De gemeente verving de sloten van de woning en de woning is vervolgens verzegeld. Het verbreken van de verzegeling en/of het betreden van de woning is strafbaar.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen