Speciale Airborneboog voor de 75e herdenking van Market Garden

Foto: Renkum Nieuws

Traditioneel werd maandag 1 juli de fameuze Airborneboog weer opgebouwd voor het Airborne museum aan de Utrechtseweg in Oosterbeek, dit jaar ziet ie er wat anders uit, speciaal voor de 75e herdenking van Market Garden.

De boog die normaal voorzien is van een wit doek met tekst aan de bovenkant is nu in kleur uitgevoerd.

Lest we forget

De blauwe lucht op de foto komt mooi overeen met de lucht die wij graag zouden zien tijdens de Airborne Wandeltocht, de 73e alweer dit jaar. Veteranen zwaaien naar parachutisten die uit een Dakota sprongen, mooie foto’s van fotograaf Arjan Vrieze en in dit ontwerp gevat door Roger Beets.

Ook dit jaar zijn er, bij leven en welzijn, weer een aantal 2e Wereldoorlog veteranen aanwezig om de talloze wandelaars te onthalen die de Airborne Wandeltocht volbrengen. Dit jaar worden er veel wandelaars verwacht, niet in de laatste plaats omdat je dit jaar de unieke kans hebt om bij een full-size replica Horsa glider te starten, en te finishen.

Het optuigen van de boog is best een werk en vergt wat organisatie. Maar er wordt ook een klein feestje van gemaakt, hoe dat in zijn werk gaat heeft de Veluwezoom In Beeld bij het opzetten van de boog in 2018 de volgende reportage van gemaakt

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0