‘Arnhem Boys’ Darren en Chris lopen de 40 km met de as van veteranen

Chris en Darren op de vooravond van de wandeltocht
Chris en Darren op de vooravond van de wandeltocht
Foto:

De aanwezigheid bij de Airborne Wandeltocht is voor de Tweede Wereldoorlog veteranen van grote betekenis, sommigen lopen hem na hun dood alsnog een beetje mee.

Vorig jaar liep Chris Wilmott de 40 kilometer al met de as van veteraan Des Page, vriend Darren Williams liep mee. Dit jaar nemen ze beiden de as van een veteraan mee op deze korte reis.

Trots

Veertig kilometer lopen met volle bepakking is voor oud-militair Chris misschien niet zo’n probleem, Darren heeft het afgelopen jaar veel getraind om deze taak te volbrengen. Maar beide zijn trots dat ze de twee veteranen deze eer kunnen bewijzen door hun laatste wens te vervullen.

Gliderpiloot Iain Bonner en parachutist Steve Morgan maken een laatste reis door de omgeving waar Operatie Market Garden plaatsvond in september 1944. Chris loopt met de as van Ian en Darren zal de as van meenemen.

Beide Britse mannen maken deel uit van de (Facebook)groep ‘The Arnhem Boys’ die de herinnering aan de Market Garden veteranen levend houden. Ook reizen Chris en Darren vaak mee als begeleiding van veteranen met de Taxi Charity for Militairy Veterans.

Ze hebben Steve en Iain daarom ook goed gekend. Steve onthulde vorig jaar nog het monument op de Renkumse Heide.

De as van Ian en Steve zullen later deze maand bijgezet worden in Oosterbeek

chris

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen