Oosterbeekse etalages onderdeel route stripverhaal Slag om Arnhem

Foto: Pelikaan Pers

De winkeliers in Oosterbeek tonen tot eind september in hun etalages delen van een bijzonder stripverhaal over de Slag om Arnhem.

Met een speciaal routeformulier kan het publiek de deelnemende etalages vinden en de hierbij getoonde achtergronden van de Slag om Arnhem compleet maken.

Letters voor een strip

Het routeformulier is bij de Oosterbeekse winkeliers verkrijgbaar. Elke deelnemende etalage meldt bij de deelstrip tevens een letter, waarmee mensen een tekst kunnen samenstellen die uiteindelijk kans geeft om één van de speciaal gesigneerde tekeningen uit het nieuwe stripalbum te winnen.

Het stripverhaal is in opdracht van Ondernemend Oosterbeek samengesteld door de Oosterbeekse striptekenaar Hennie Vaessen en Tine Bouwhuis van Pelikaanpers.

De Oosterbeekse striptekenaar Hennie Vaessen maakte elk jaar een stripboek over de „Slag”. Deel 1 ging over de gevechten bij de brug, deel 2 over Hotel Hartenstein en deel 3 vertelde het verhaal van de Polen bij Driel. Deze „trilogie” is ondertussen lang en breed uitverkocht.

Dossier Slag om Arnhem

Diegenen die het gemist hebben krijgen nu een herkansing. Hennie nam het bestaande materiaal grondig onder handen en breidde het uit met 21 pagina’s. Door aanvullende verhalen onder de noemer ‘Dossier Slag om Arnhem’ krijgen de drie eerder uitgebrachte albums meer diepgang en loopt alles mooi in elkaar over.

Met name het laatste deel van het stripalbum biedt ruimte om Operatie Market Garden uit te leggen; De Betuwe, de bevrijding, de aanslag op SS-politiechef Rauter bij Woeste Hoeve en de Oversteek bij Nijmegen, het bombardement op Huissen en de onderwaterzetting van de Betuwe worden kort en bondig belicht.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Slag om Arnhem maar niet houden van uitgebreide historische verhandelingen is dit album een verademing. Het is een makkelijk lezend en dynamisch getekend stukje geschiedenis.

Het stripverhaal is ook los verkrijgbaar bij onder anderen Meijer & Siegers voor een prijs van € 29,90

stripverhaal

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0