75ste Airborne Herdenking bij monument Heelsum

Foto: Renkum Nieuws

Op dinsdag 17 september 2019 verzorgt Vereniging Oranjedag Heelsum weer de jaarlijkse Airborne-herdenking bij het Airborne-monument op de hoek Bennekomseweg/Utrechtseweg in Heelsum.

Programma

Voorafgaand aan de herdenking bij het monument begint om 18:00 uur een herdenkingsdienst door de kerken van Renkum en Heelsum in de Hervormde Kerk in Heelsum.

Aansluitend is er om 18:45 uur een stille tocht naar het Airborne-monument. De officiële herdenking bij het monument start om 19:00 uur en wordt muzikaal begeleid door Heelsums Harmonie. Zij spelen enkele koralen, de ‘Last post’ en de volksliederen van het Verenigd Koninkrijk, Polen, Canada en Nederland.

Er worden toespraken gehouden en een leerling van de Airborneschool zal een gedicht voorlezen. Diverse organisaties zullen kransen en de kinderen van de Airborneschool bloemen leggen bij het monument, ter nagedachtenis aan alle oorlogsslachtoffers tijdens de slag om Arnhem.

Na afloop is er een informeel samenzijn met koffie en thee. Iedereen is van harte welkom om samen met de Oranjevereniging de slag om Arnhem te komen herdenken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0