Kom ook een lichtje plaatsen voor de kerst op de Airborne begraafplaats

Foto: Renkum Nieuws

Het doel om alle graven op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek te verlichten was vorig jaar meteen geslaagd. Op kerstavond brandde er op ieder graf minimaal één kaars.

Binnen een mum van tijd hadden alle kaarsen gebrand. Verrast door de grote opkomst en de snelheid waarmee alle kaarsjes brandden en geplaatst waren, zo snel dat helaas niet iedereen een kaarsje kon plaatsen, pakt de organisatie het daarom dit jaar net even anders aan.

Even stilstaan

De organisatie wil graag dat zoveel mogelijk bezoekers de mogelijkheid krijgen kaarsen te plaatsen, ook dat iedereen even stilstaat bij het graf, de tekst op de steen leest en denkt aan de dappere man die daar ligt.

Dit jaar worden er per persoon twee lichtjes uitgereikt, nadat die zijn geplaatst kan men desgewenst weer aansluiten voor nieuwe kaarsen. Zo kan iedereen die dat wil, een aantal graven verlichten voor de kerst. De lichtjes zullen op kerstavond door vrijwilligers vanaf 17.00 uur bij de hoofdingang van de begraafplaats uitgereikt worden.

De eerste kaarsen zullen geplaatst worden door de Renkumse burgemeesters Agnes Schaap en Remi Bakker. Iedereen die zelf lichtjes wil plaatsen is uiteraard ook welkom om dat te komen doen.

Opruimen

De lichtjes hebben in 2018 vanaf kerstavond tot halverwege tweede Kerstdag gebrand. De dag na kerst, de 27e zijn de kaarsen weer opgeruimd. Via de Facebook LichtjesAirborneOosterbeek vind je de laatste informatie en word je op de hoogte gehouden wanneer de lichtjes weer opgeruimd worden, mocht je daar bij willen helpen..

Voor financiële ondersteuning kunnen donaties nog steeds naar IBAN: NL58 RABO 0347 978266 ten name van: Stichting COWGO (Candles On War Graves Oosterbeek), onder vermelding van: Donatie Lichtjes Oorlogsgraven.

Bezoekers zijn 24 december a.s. van harte welkom kaarsen te komen plaatsen, de kaarsen worden vanaf 17.00 uur uitgereikt. De locatie van de Airborne begraafplaats is, van Limburg Stirumweg 28 te Oosterbeek. Je wordt verzocht zo veel mogelijk met de fiets of lopend te komen. Op de onderstaande kaart kun je zien waar je kunt parkeren. Er zijn verkeersregelaars aanwezig.

(tekst gaat onder de kaart verder)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen