Market Garden veteraan Alec Hall viert bijna zijn 100e verjaardag

Foto: Taxi Charity

Als het weer het toelaat, zal WO2 veteraan Alec Hall 3 juni in zijn tuin in Southend, Engeland zijn om zijn 100e verjaardag te vieren. Omringd door familie, waaronder zijn kinderen Anne en Sue, kleinkinderen Dominic 25, Millie 16 en tweeling Edward en William 14, en zijn vele vrienden genietend van broodjes, cake, thee en bubbels.

Alec heeft zijn hele leven in Southend gewoond en is alleen verhuisd tijdens zijn dienst als hospik in de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft zijn hele werkzame leven voor de Co-op gewerkt. Al op 14-jarige leeftijd begon hij leveringen te doen op een duwfiets. Dat was voor de oorlog en na de oorlog werd hij gepromoveerd tot winkelmanager. Hij beheerde winkels in heel Essex tot hij 62 was.

Gek op sport is Alec altijd geweest en speelde hij tot ver in de zeventig met plezier tennis. In de jaren vijftig was hij aanvoerder van de plaatselijke tennisclub en ontmoette hij een jong meisje dat voor een project was gekomen, genaamd Margaret. Ze werden verliefd en trouwden in 1954. Helaas stierf Margaret in 2019 en wordt enorm gemist door de hele familie.

Anne en Sue van de dochter van Alec: “Alec is de meest geweldige vader voor ons geweest. Hij heeft hard gewerkt en het leven goed en met volle teugen geleefd. Toegewijd aan mama, aan ons en onze families. Hij heeft ons alles gegeven wat hij kon en heeft ons onderweg gesteund in alles wat we doen. We zijn zo, zo trots op hem en wat hij vertegenwoordigt. We houden zielsveel van hem.”

181 Field Ambulance

De veteraan van Afrikaanse en Italiaanse operaties in de Tweede Wereldoorlog werd op achttienjarige leeftijd opgeroepen en diende als verpleger bij 181 Field Ambulance. In september 1944 werd zijn eenheid naar Nederland gestuurd als onderdeel van de 1st Airborne Division waar ze deelnamen aan Operatie Market Garden, de slag om de brug bij Arnhem.

Alec
Alec, moe maar blij na het Bevrijdingsdefilé @Wageningen

Toen hij op 17 september 1944 vóór de troepen met een Horsa glider landde op de heide bij Wolfheze om medische posten op te zetten, werd zijn kennis onmiddellijk op de proef gesteld toen Reg Curtis, die met hem geland was, door kogelvuur ernstig gewond raakte aan zijn been. Alec snel handelend redde Regs leven door een tourniquet toe te passen. Alec opereerde Reg in een stal waar hij hem in totaal drie liter van zijn eigen bloed gaf. Overal waar Alec de komende dagen zou gaan, neemt Reg mee.

Tijdens de slag om Arnhem runde Alec een veldhospitaal in Oosterbeek. Onder geweervuur ​​ging hij er op uit om degenen op te halen die zijn hulp nodig hadden. Later, terwijl hij met het Nederlandse verzet werkte aan een geplande ontsnapping, bleef Alec achter met de gewonden en werd gevangengenomen. Hij werd naar een krijgsgevangenenkamp in München gestuurd.

In mei 2022 keerde Alec terug naar Nederland met de Taxi Charity for Militairy Veterans om deel te nemen aan het Bevrijdingsdefilé in Wageningen, als de veteranen door duizenden worden bedankt voor hun strijd voor de vrijheid van het Nederlandse volk.

Wil je Alex’ zijn verhaal in zijn eigen woorden horen? Kijk hier.

Geweldig gezelschap

Dick Goodwin, Vice President, Taxi Charity for Military Veterans, zei: “Ik ken Alec al vele jaren en hij heeft ons op vele reizen vergezeld. Hij is geweldig gezelschap en je zou nooit denken dat hij de 100 naderde. Ik hoor graag zijn oorlogsverhalen uit Afrika, Italië en Nederland en in mei was het ons een genoegen hem en 24 andere veteranen mee te nemen naar de regio Arnhem voor de Nederlandse Bevrijdingsfeesten.”

“Hartelijk gefeliciteerd met je 100e Alec en maak je geen zorgen, je plaats is al geboekt voor onze volgende reis naar Nederland in september.”

Voor meer informatie over de Taxi Charity zie taxicharity.org.

Dit bericht in het Engels hier.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen