75 jaar geleden werd de Taxi Charity for Military Veterans opgericht

Foto: Taxi Charity for Military Veterans

Londen – In 2023 wordt de 75e verjaardag gevierd van de Taxi Charity for Military Veterans. Een opmerkelijke mijlpaal voor een kleine liefdadigheidsinstelling die veteranen in het hele Verenigd Koninkrijk ondersteunt.

Opgericht in 1948 door drie London Cab-chauffeurs die een dagje uit wilden regelen voor vrienden die gewond waren geraakt in de Tweede Wereldoorlog. De liefdadigheidsinstelling heette aanvankelijk The London Taxi Benevolent Association For War Disabled, maar veranderde de naam in 2016 in The Taxi Charity for Military Veterans, om haar doel om veteranen uit alle conflicten te ondersteunen beter weer te geven.

Wij kennen de Taxi Charity als de organisatie die, jaar in, jaar uit, de 2e Wereldoorlog veteranen met de taxi’s hier naar toe brengen voor de diverse herdenkingen en vieringen omtrent de Tweede Wereldoorlog.

Londense zwarte taxi’s

The Taxi Charity, die altijd vrijwillig is gerund door chauffeurs van de bekende Londense zwarte taxi’s, heeft door de jaren heen duizenden veteranen gesteund en is de enige liefdadigheidsinstelling voor veteranen met als enig doel om degenen die zij steunen sociale evenementen en plezier te geven om hun leven te verbeteren.

De ultieme onderscheiding was het ontvangen van de Queen’s Award for Voluntary Service in 2021, een onderscheiding goedgekeurd door Hare Majesteit Koningin Elizabeth II en het equivalent van de MBE voor goede doelen.

‘75 for 75’ campagne

75th anniversary, 75Londense taxichauffeur en voorzitter van de Taxi Charity, Brian Heffernan: “Als de financiering het toelaat, hopen we deze geweldige mijlpaal niet alleen te vieren met onze traditionele reizen naar Nederland, Normandië en Worthing, maar ook met een evenement op Internationale Vrouwendag. een feest in de zomer, een gezamenlijk uitje met de Household Cavalry, een schiet- en een visdag.

“Om deze evenementen te helpen financieren, hebben we een ’75 for 75′ campagne gelanceerd en we hopen dat we met donaties van onze supporters, vrienden en de taxihandel ons doel van £.75.000 (bijna 85.000 euro) aan fondsenwerving kunnen bereiken.”

The Taxi Charity Patron Vice-Admiral Sir Adrian Johns KCB, CBE, KStJ, DL: “Terwijl deze opmerkelijke en unieke liefdadigheidsinstelling haar 75e verjaardag viert, breng ik hulde aan de geweldige service die het heeft geleverd aan zoveel veteranen van dit land gedurende zo vele jaren. Het erkennen van het belang van sociale interactie en kameraadschap met voormalige militairen is vandaag de dag net zo belangrijk als het ooit is geweest. De kern van het goede doel zijn de taxichauffeurs die zo vrij en opgewekt tijd geven. Lang mogen zij en de Taxi Charity hun geweldige werk voortzetten!”

Ga voor meer informatie over de steun die Taxi Charity biedt aan veteranen of om te doneren aan de campagne ’75 voor 75′ naar taxicharity.org.

75th anniversary, 75Over de Taxi Charity for Military Veterans

De Taxi Charity wordt gerund door vrijwillige Londense zwarte taxichauffeurs en ondersteunt sinds 1948 duizenden veteranen. De liefdadigheidsinstelling organiseert gratis reizen (voor veteranen uit alle conflicten) naar Nederland en Frankrijk, voor herdenkingen en dagjes uit naar musea, concerten of sociale evenementen in het Verenigd Koninkrijk.

Om hun werk te financieren en te vergemakkelijken, is de liefdadigheidsinstelling afhankelijk van donaties, subsidies en sponsoring en lanceerde ze een 75 voor 75’ inzamelingsactie om in haar jubileumjaar £ 75.000 op te halen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen