Voorstelling Blik Terug weer terug in de Klaproos Wolfheze

jun 25 , 6:30 Airbornemaand
blik terug 2024
Wolfheze - De indrukwekkende muziek- en theatervoorstelling 'Blik Terug' wordt opnieuw opgevoerd en wel op zaterdag 14 september 2024 in Openluchttheater De Klaproos in Wolfheze. De voorstelling belicht de gebeurtenissen rond de Airborne in Wolfheze in september 1944 vanuit persoonlijk perspectief.
Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Dick van 't Land

In de voorstelling speelt het verhaal van de toen 17 jarige Wolfhezenaar Dick van 't Land een centrale rol. Bij het bombardement op het dorp op 17 september 1944 verloor hij vrijwel zijn hele familie. Zijn kleindochter en theatermaker Susannah Iseger geeft dat verhaal vorm, samen met theatermaker Rob Kuiper. Een gelegenheidsorkest, onder leiding van voormalig topdirigent van de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso', Tijmen Botma, ondersteunt de voorstelling.
Bij de 75ste herdenking van de Airborne in 2019 is de voorstelling eenmalig opgevoerd in een uitverkocht Openluchttheater De Klaproos in Wolfheze. De kritieken waren lovend. De voorstelling won de burgerinitiatiefprijs. De 80ste herdenking is voor de initiatiefgroep reden de voorstelling opnieuw, in een iets aangepast jasje, op te voeren.
In de afgelopen maanden is naarstig gezocht naar financiële middelen om de hernieuwde opvoering mogelijk te maken. Dankzij subsidiebijdragen van de provincie Gelderland, gemeente Renkum, Vrienden van de Klaproos, Van Deventerstichting en de dorpsvereniging, diverse sponsoren en particuliere giften is doorgang mogelijk. De verkoop van tickets is het sluitstuk in het rond krijgen van de begroting.
Die tickets zijn verkrijgbaar via dorpsbelangwolfheze.nl/blik-terug . Er is plaats voor maximaal 650 toeschouwers.

Buffet

Rondom de voorstelling bieden de Oranjevereniging Wolfheze, Dorpsbelang Wolfheze en het Airborne Comité Wolfheze een totaalprogramma. Op het plein aan de Van Mesdagweg staat op zaterdag 14 september de grote tent opgesteld. Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk deel te nemen aan een Chinees buffet. Na afloop van de voorstelling is de tent en het plein open voor een drankje en napraten in een gepaste ambiance. Een ensemble van het muziekgezelschap van de voorstelling brengt ook nog een aantal nummers ten gehore. Toegang tot het terrein en de tent is gratis. Voor deelname aan het Chinees buffet is opgave vooraf noodzakelijk.
Het volledige programma en details rondom de 80ste herdenking van de Airborne in Wolfheze is te vinden via dorpsbelangwolfheze.nl/airborne-wolfheze/ .
De Veluwezoom In Beeld interviewde Dick van 't Land in 2019:

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected] .
De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected] .