Restaurant Chill, lekker eten van Hollandse én lokale bodem

Renkum – Heel lang heeft het oude postkantoor niet leeggestaan. De markiezen zijn verdwenen en er prijkt een nieuwe naam op het statige pand: restaurant Chill, Eat. Drink. Enjoy.

Partnercontent

ChillEn ‘chill’ is wel de juiste omschrijving van het nieuwe, veel lichtere interieur. Door de hoge ramen komt, niet meer tegengehouden door de markiezen, het daglicht volop naar binnen en alles oogt fris maar vooral natuurlijk. De wand naast de ingang is gevuld met planten, helemaal, van boven naar beneden. Echte planten die nog moeten groeien om het ingenieuze systeem met ingebouwde irrigatie waar ze in staan, straks helemaal te bedekken (zie meer foto’s door op de bovenste foto te klikken).

De tafels zien er zo natuurlijk uit, dat je, je meteen afvraagt of dat wel goed gaat met wijnkringen en knoeien, dat nu eenmaal gebeurd met het eten. “Nee hoor,” lacht Jessica van der Top “Er zit een speciale coating over het hout. Kijk maar, vocht blijft er gewoon op liggen.” Ze demonstreert het met een beetje water die inderdaad blijft liggen en niet intrekt. Gelukkig maar.

Van de horeca, via defensie en de reiswereld weer terug

ChillJessica is de nieuwe eigenaresse van het pand en kan niet wachten tot haar restaurant 2 juli open gaat. Ze is geen onbekende in de horeca. Als 15-jarige begon zij bij een camping dat haar zo goed beviel, dat ze de Hotelschool met goed gevolg afsloot. Maar na een tijdje in de horeca, besloot ze toch wat anders te gaan doen en meldde zich bij defensie. “Eigenlijk had ik bij de marechaussee gewild maar ik werd niet aangenomen. Daarom meldde ik me bij de Landmacht. Ik heb daar veel geleerd, die opleiding geeft je echt handvaten waar je de rest van je leven wat aan hebt.”

Maar het mocht niet lang duren. Jessica liep tijdens een oefening een rugblessure op en is nooit op uitzending geweest. Ze moest revalideren en haar contract werd niet verlengd. “Omdat mijn rug nog steeds problemen gaf, was terug naar de horeca geen optie. Ik vond een baan als reisleider en later bij een reisbureau.” Hier zag Jessica de hele wereld en maakte echt van alles mee.

Nieuwe uitdaging

En toen kwam corona. We weten uit de nieuwsberichten hoe de coronacrisis er heeft ingehakt in het toerisme, dat was bij Jessica niet anders. Ze is nog druk bezig geweest met het repatriëren van reizigers en toen zat ze thuis. Daar zat wel een voordeel aan, aan dat thuiszitten: “Ik kon ook niks uitgeven.” lacht ze. Met de stoute schoenen aan en een makelaar is ze gaan kijken voor een geschikt pand en kwam al snel in Renkum uit.

Nog even de laatste loodjes en dan gaat Jessica’s nieuwe uitdaging, restaurant Chill open. Eerst houdt ze een kennismakingsopening voor de andere ondernemers in het dorp, die ze zelf ook graag wil leren kennen. Op vrijdag 2 juli t/m zondag 4 juli is het feest en mag iedereen komen kennismaken met Chill Renkum.

Hollands en lokaal

Jessica had meteen een klik met chef-kok Erik Ubbink. Erik werkte als chef-kok op een cruiseschip en zag op die manier ook de hele wereld. Erik verheugd zich er heel erg op zelf weer in de keuken te staan en de heerlijkste gerechten klaar te maken, want als chef-kok op een heel groot cruiseschip met zo’n 150 personeelsleden om aan te sturen, kwam hij weinig aan koken toe. “Er waren wel workshops waarbij ik kookte en bijvoorbeeld om anderen te laten zien hoe iets klaargemaakt moest worden maar ik was met name bezig om te zorgen dat alles in de keuken en in de restaurants op rolletjes liep. Daarnaast waren er nog de mensen in de luxe hutten die in hun eigen hut aten, ook daar moest goed voor gezorgd worden. Een hoop geregel maar fantastisch om te doen.”

ChillSamen met sous-chef John en kok Ammar gaat hij de keuken bemannen die vooral met Hollandse en met name lokale, ingrediënten klaargemaakt worden. Niet dat Chill nu perse een Hollands restaurant is, maar de ingrediënten zijn dat in ieder geval, zo veel mogelijk wel. Dat gaat niet altijd want er staat bijvoorbeeld ook zalm op het menu en die zwemt in Nederland natuurlijk niet rond. Maar de zalm krijgt wél een lokaal karakter als die bij het Vishuis aan de overkant van de straat komt. Groente en fruit komen direct van de boer. Die vind je ook in de smoothies, seizoensgebonden cocktails, mocktails en verse ijsthee die daardoor altijd vers zijn.

De details maken het af

En alles inclusief! Daarmee bedoelt Jessica dat er niets extra’s wordt gerekend voor mayonaise, een toefje slagroom op de appeltaart of een fles (kraan)water op tafel. “Er komt naderhand niets extra’s op de rekening te staan. Ik heb daar zelf altijd een hekel aan als dat gebeurd.” Gerechten worden ook standaard geserveerd met seizoensgebonden groente en lekker gebakken krieltjes. “Frietjes kan ook hoor.” zegt Erik “Maar krieltjes vinden we toch nèt even wat fraaier.”

De wijnkaart bestaat ook uit Nederlandse wijnen. “Ik hou van wijn.” vertelt Jessica. “Ik wist natuurlijk dat er in Nederland ook wijn wordt gemaakt maar dat ze zo lekker zijn, had ik niet verwacht. Ik was echt verrast door de smaak. De keuze om ook Hollandse wijn te schenken was daarom snel gemaakt.” Ook de bieren bij Chill komen veelal uit Nederlandse brouwerijen. Als je die eens wilt komen proeven is de ‘High Beer’ of de ‘High Wine’ een optie.

Met het eten zit het dus goed, en de bediening?

“Die zoek ik nog.” zegt Jessica, “In de bediening heb ik mensen nodig en ook afwassers zijn erg gewenst! Iedereen vanaf 15 jaar kan solliciteren en ervaring is fijn maar geen must.” Je vindt de vacatures van Chill op deze pagina en lees je ook hoe je meteen kunt solliciteren.

Jessica heeft er erg veel zin in om in Renkum haar restaurant te runnen en binnenkort wordt ze ook een Renkumse want ze verhuisd naar hier. Dus niet alleen een nieuw restaurant maar ook een nieuw thuis.

Een echte uitdaging maar het is hier in Renkum ook ‘chill’, dus dat komt vast goed.

Als je op onderstaande uitnodiging klikt, kom je uit op de website van Chill. Je kunt alvast een tafel reserveren.

Chill

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Cookieinstellingen