Tentoonstelling Airborne at the Bridge over de film ‘A Bridge Too Far’

Foto: Nationaal Archief Rob Mieremet Anefo

Arnhem – Lights, Camera, Action! Duitse officieren stappen in stilte in hun voertuigen aan de zuidkant van de Rijn. John Frost wordt gewaarschuwd en snelt naar buiten naar een beschutte plek met zicht op de Rijnbrug.

De Duitse voertuigen rijden langzaam de brug op. Iedereen wacht in spanning af. Dan begint het vuurgevecht. Net als toen.

A Bridge too Far

A Bridge Too Far, een klassieke oorlogsfilm uit 1977, was een van de duurste en meest ingewikkelde filmproducties van die tijd. Regisseur Richard Attenborough wilde de film zo realistisch mogelijk maken en ging hiervoor tot het uiterste. Voor een hele generatie werd A Bridge Too Far de film waardoor zij kennismaakten met de geschiedenis van Operatie Market Garden.

Van storyboard naar het witte doek – ontdek nu wat er kwam kijken bij één van de meest indrukwekkende scènes van de film vanaf 10 september. Kom naar Airborne at the Bridge en bewonder originele props, ontdek hoe het er achter de schermen aan toe ging en bekijk het nooit eerder vertoonde storyboard.

bridge
Storyboard A Bridge too Far, collectie Airborne Museum

Airborne at the Bridge

Airborne at the Bridge is de museale dependance van het Airborne Museum at Hartenstein in Arnhem. Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne at the Bridge de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. Airborne at the Bridge is gratis te bezoeken.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen