Expositie: Aanwinsten en restauraties – Het koesteren waard

Andries Verleur, Holleweg op de Veluwe
Andries Verleur, Holleweg op de Veluwe
Foto: Museum Veluwezoom

Doorwerth – Afgelopen vrijdag is de nieuwe expositie: Aanwinsten en restauraties – Het koesteren waard, gestart in Museum Veluwezoom. Het museum (in Kasteel Doorwerth) krijgt met grote regelmaat werken aangeboden in de vorm van schenkingen en/of bruiklenen.

De nieuwe aanwinsten van de afgelopen jaren zijn in deze tentoonstelling te bezichtigen. Schilderijen en tekeningen van onder anderen Johannes Warnardus Bilders, Gerard Bilders, Hendrikus Alexander van Ingen, Antoon Markus, Xeno Münninghoff en Andries Verleur.

Kwaliteit waarborgen

Ook werd met financiële ondersteuning van de gemeente Renkum een groot aantal werken op papier (grafiek, aquarellen en tekeningen) van nieuwe passe-partouts en lijsten voorzien om de kwaliteit van deze werken voor de toekomst te waarborgen. Hiervan is in deze tentoonstelling een selectie van werken opgenomen.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 1 januari 2023. Zie ook museumveluwezoom.nl. Voor openingstijden kijk op  glk.nl/doorwerth/kasteel-doorwerth.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen