Toekomstige tentoonstelling Collectie Pim Kwak zoekt vrijwilligers

Foto: Gemeente Renkum

In de Concertzaal in Oosterbeek zal van 1 juni t/m 27 augustus 2023 een tentoonstelling gehouden met schilderijen uit de prachtige Collectie van Pim Kwak.

Maar ook aandacht voor het oudste kunstenaarsdorp Oosterbeek met haar prachtige natuur.

De natuur in de wijde omgeving trok in de periode van de Oosterbeekse School en Pictura Veluvensis schilders, maar ook schrijvers, dichters en musici. Vaak werden zij gesteund door de rijke mensen uit het westen die hier hun zomerverblijven bouwde. Die sfeer vindt de bezoeker terug in de tentoonstelling.

Collectie Pim Kwak

pim kwakMet groot respect en liefde voor het landschap heeft verzamelaar Pim Kwak een groot aantal schilderijen bijeengebracht die door landschapschilders zijn gemaakt van de Veluwezoom. Doel van de collectie was om Renkum als kunstenaarsgemeente op de kaart te zetten. Verschillende werken zijn afkomstig uit het kunstenaarscollectief Pictura Veluvensis. De collectie is na zijn overlijden in 2021 aan de gemeente Renkum geschonken om de collectie te behouden voor de Renkumse samenleving.

Voor deze prachtige en unieke tentoonstelling worden nu vrijwilligers gezocht die als gastvrouwen/-heren de bezoekers ontvangen, de kaartjes verkopen en ook rondleiders voor schoolgroepen. Met eventuele wensen voor de roosterindeling zal rekening gehouden worden.

Mensen die hiervoor interesse hebben, kunnen zich aanmelden met opgave van adresgegevens en telefoonnummer bij Paul Tirion: [email protected].

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen