100 jaar Renkum: expositie Renkum regio ruim 100 jaar geleden

Leonie Rolink en Paul Tirion tonen een werk van C. Schulman
Leonie Rolink en Paul Tirion tonen een werk van C. Schulman
Foto: Gemeente Renkum

Oosterbeek – De gemeente Renkum bestaat dit jaar 100 jaar en viert dat met diverse activiteiten. Stichting CultuRe organiseert mede daarvoor een unieke expositie over het erfgoed van de eerste kunstenaarskolonie in Nederland.

Het idyllische landschap van de Zuid-Veluwe trok na 1845 steeds meer kunstenaars aan die in de natuur hun inspiratie vonden. Erfgoed van meer dan 100 jaar geleden.

Renkum regio met de collectie Pim Kwak

De ‘Collectie Pim Kwak’ zal voor een belangrijk deel te zien zijn vanaf 1 juni t/m 27 augustus 2023 in de Concertzaal te Oosterbeek. Wethouder mevrouw Daniëlle van Bentem: “Ik ben dankbaar voor de schenking van de collectie aan de gemeente waardoor de prachtige schilderijen nu ook toegankelijk zijn voor een breed publiek”.

De expositie toont schilderijen van onder anderen J.W. Bilders, Th. De Bock en X. Münninghoff en geeft ook informatie over de natuur en het culturele klimaat in deze streek. Deze combinatie biedt zodoende een goede inkijk in de voorgeschiedenis van wat nu 100 jaar geleden officieel de gemeente Renkum werd.

Expositie Concertzaal, Rozensteeg 3, Oosterbeek, vanaf 1 juni t/m 27 augustus; woensdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen