Informatie panelen private Walter Henry Yates in de Renkumse molen

Foto: Jaap van Genderen

Renkum – Vanaf zaterdag 2 september tot en met zaterdag 30 september 2023 zijn er weer informatie panelen te bekijken in de Renkumse molen.

Dit jaar gaan de informatie panelen over Soldaat Walter Henry Yates, 44 jaar oud en nog steeds parachutist. Dat is best bijzonder. Soldaat Walter Henry Yates is ingedeeld bij het HQ-compagnie van het 3e Bataljon.

Dropzone X

Walter Henry Yates, Henry YatesHet 3e bataljon sprong op zondagmiddag 17 september 1944 boven dropzone X tussen Renkum en Wolfheze. Aan de hand van drie informatie panelen wordt het leven van Soldaat Walter Henry Yates belicht. De informatie panelen beginnen bij zijn geboorte en eindigen bij zijn laatste rustplaats op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek.

De informatie panelen zijn tot stand gekomen na veel onderzoek in Engeland en Nederland. Waarbij er hulp was door een aantal bronnen. Door deze gegevens te combineren is het mogelijk geworden om het leven van Soldaat Walter Henry Yates te volgen. De zoektocht is vorig jaar begonnen met alleen een naam. Door te graven in allerlei archieven zijn er veel feiten naar boven gekomen. En hebben zij een verhaal kunnen maken van deze relatief onbekende soldaat.

De informatie panelen zijn te zien tijdens de openingstijden van Dierenspeciaalzaak De Molen, maandag t/m vrijdag 09.00 – 18.00 uur, zaterdag 09.00 – 17.00 uur.

Een bezoek aan de Renkumse molen om de informatie panelen te bekijken is vrij, en wordt gewaardeerd. Je vindt de informatie panelen in de winkel van de molen aan de Molenweg 53, 6871 CV Renkum.

(This article in English here)

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen