Kapotte straatverlichting? Meld het bij de gemeente

Foto: tookapic, pixabay

Ziet u een kapotte straatlantaarn? Of brandt er een hele rij lampen niet? Laat het ons vooral weten! Gaat het om verlichting langs een provinciale weg? Dan geeft u de melding door aan het Provincieloket.

Melden bij de gemeente

  • Bel ons op (026) 33 48 111.
  • Of ga naar www.renkum.nl en vul het digitale formulier ‘Melding openbare ruimte’ in.

Deze gegevens geeft u door:

  • uw naam en adres;
  • de locatie van de straatlantaarn(s);
  • het nummer van de straatlantaarn. Dat nummer staat meestal op een sticker op de lantaarnpaal. Die sticker vindt u ongeveer twee meter boven de weg aan de straatkant.

Melden bij het Provincieloket

Zijn er lampen kapot langs een provinciale weg (een N-weg)? Dan meldt u dit bij het Provincieloket. U herkent deze lantaarns aan de ‘N’ in het nummer.

Reparatieduur

Als er een hele rij straatlantaarns niet brandt, is er bijna altijd iets mis met het netwerk onder de grond en moet de netwerkbeheerder Liander het oplossen. Wij geven deze meldingen door aan Liander. Deze meldingen worden binnen 72 uur opgelost.

Alle andere meldingen geven wij door aan Ziut. Dit is het bedrijf waarmee wij een onderhoudscontract hebben. Als er een straatlantaarn niet brandt, lost Ziut dit op. In de zomermaanden handelt Ziut iedere zes weken alle meldingen af. In de wintermaanden doen zij dit iedere vier weken. Het kan daarom vier tot zes weken duren voordat een straatlantaarn gemaakt wordt.

Soms is niet alleen de lamp kapot, maar ook de armatuur (waar de lamp inzit). Of er is een ander probleem dat de monteur niet direct kan oplossen. In die gevallen kan het langer dan vier tot zes weken duren voordat de straatlantaarn hersteld is.

Gemeente Renkum

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen