Burgemeester feliciteert echtpaar Rothuis met 60-jarig huwelijk

Foto: Gellinger, pixabay

De heer Joost Rothuis (85) en mevrouw Stien Rothuis (79) zijn op donderdag 9 januari 60 jaar getrouwd. Burgemeester Schaap feliciteerde het echtpaar persoonlijk op deze dag namens het gemeentebestuur met een mooie bos bloemen.

Joost en Stien zijn op 10 december 1959 voor de kerk getrouwd en op 9 januari 1960 voor de wet in de gemeente Renkum.

Samen dansen

Zij ontmoetten elkaar in de danszaal van de ontmoetingsplek ‘De Suikerpot’ in Wageningen. Hier dansten zij begin jaren vijftig regelmatig de beentjes van de vloer. Begin jaren zestig kochten zij samen een huis en verhuisden naar de Kloosterkampweg in Renkum.

Het familiehuis stond bekend als de ‘zoete inval’. De heer Rothuis werkte bij Van Gelder Zonen en de Vada. Mevrouw Rothuis werkte geruime tijd in de huishouding. Ook was de heer Rothuis medeoprichter van voetbalvereniging ONA ‘53 uit Wageningen. Hij is een groot liefhebber van de duivensport en heeft meer dan 70 jaar zelf duiven gehad.

Het echtpaar is gezegend met drie kinderen, Thea, Bea en Jos. Zij hebben allemaal twee kinderen. In mei dit jaar hoopt het echtpaar zelfs een achterkleinkind toe te voegen aan hun gezellige en warme familie.

Sinds juni vorig jaar woont het echtpaar samen in Het Rijnhuis in Renkum. Hier genieten zij van elkaar, familie en de spelletjes die zij regelmatig spelen met de kinderen en kleinkinderen.

Cookieinstellingen