Echtpaar van Lonkhuijsen-Boes uit Renkum krijgt Koninklijk lintje

Foto: Berry de Reus

Renkum – Henk van Lonkhuijsen en Anneke van Lonkhuijsen Boes hebben een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Agnes Schaap gekregen.

Ze kregen het lintje op vrijdag 29 oktober voor hun tomeloze inzet voor de Stichting Voedselallergie. De uitreiking zou eerst plaatsvinden tijdens de jaarlijkse Familiedag van de stichting, in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen, maar vanwege de gezondheid van mevrouw Van Lonkhuijsen is besloten om de uitreiking in huiselijke kring te doen in Renkum.

Stichting Voedselallergie 

Het echtpaar heeft zich sinds 1987 met hart en ziel ingezet voor de Stichting Voedselallergie. Ze vormden het hart van de stichting en hebben in bijna 35 jaar enorm belangrijk werk verricht. Niet alleen voor patiënten en lotgenoten, maar ook voor organisaties als ziekenhuizen en wetenschappers op het gebied van voedselallergie.

Ze waren niet alleen actief als redacteur en eindredacteur voor het blad Allergie en Voeding, maar ze waren voor velen in dit complexe vakgebied ook een belangrijke vraagbaak. Het belangeloos delen van kennis en ervaringen vonden zij vanzelfsprekend. Ze stonden aan de wieg van het kwartaalblad en ze hebben dit blad stap voor stap tot professionele hoogte gebracht, waarbij ze complexe materie wisten om te zetten in toegankelijke artikelen.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen