Orange The World: Stop geweld tegen vrouwen en meisjes

Foto: DM van Hellesem

Met Orange the World van 25 november tot en met 10 december vraagt de gemeente Renkum extra aandacht voor de strijd tegen lichamelijk, mentaal of seksueel geweld tegen vrouwen. Één op de drie vrouwen wereldwijd krijgt hier mee te maken.

Europees onderzoek laat zelfs zien dat 45% van alle vrouwen en meisjes te maken krijgt met geweld.

Geweld hoort nergens thuis

worldBurgemeester Schaap: “Die cijfers gaan niet alleen over andere landen, helaas. Ook in uw en jouw buurt komt dit helaas voor… Geweld hoort nergens thuis, nergens. Daarom doet onze gemeente mee aan Orange the World en vragen we nu extra aandacht voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.”

Doe mee in het gemeentehuis

Sta ook op tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Laat je oranje handafdruk achter op het daarvoor bestemde doek bij de receptie op het gemeentehuis of op social media. Je kunt ook de medestander pledge tekenen waarmee je aangeeft je ook in te zetten tegen het geweld tegen vrouwen, bijvoorbeeld door het zelf niet te gebruiken en vrouwen die het meemaken, een luisterend oor te bieden tot mensen aan spreken op grensoverschrijdend gedrag, onder het motto:

Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uithelpen.

De gemeente werkt samen met ketenpartners, waaronder Moviera, Veilig Thuis, politie en buurgemeenten structureel aan een aanpak tegen geweld, onder andere tegen vrouwen en meisjes.

Wethouder Rolink: “Maak jij je zorgen over iemand, heb je het gevoel dat het niet pluis is? Blijf er niet mee rondlopen maar zoek hulp. Dat kan bijvoorbeeld bij een meester, juf of buren die je vertrouwt, of bij het sociaal team Veilig Thuis (bel gratis 0800 2000) of de politie. Als je wil, kan dat anoniem, via Meld Misdaad Anoniem. Zo verzetten we ons allemaal tegen geweld.

Oranje licht in de klokkentoren

Als symbool voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen en kinderen kleurt de klokkentoren bij het gemeentehuis van 25 november tot 10 december oranje. Wil je meer weten over Orange the World, kijk dan op orangetheworld.nl. Meer weten over Veilig Thuis, kijk dan op veiligthuis.nl.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen