Beveiligingslek in software, gemeente neemt maatregelen

Foto: xresch, Pixabay

De veelgebruikte software (Apache Log4j-software), waarvan dit weekend bekend werd gemaakt een groot beveiligingslek te hebben, wordt ook door de gemeente Renkum gebruikt.

Om aanvallen van kwaadwillenden te voorkomen, heeft de gemeente maatregelen genomen. Ook andere organisaties waarmee ze samenwerken hebben dit gedaan. Het kan zijn dat ook jij daar iets van merkt.

MijnOmgeving is uitgeschakeld

Via de website MijnOmgeving kun je eenvoudig bestemmingsplannen inzien. Deze applicatie maakt gebruik van de Apache-software en is daarom uitgeschakeld. Wil je een bestemmingsplan inzien? Maak dan gebruik van de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl.

GeoPortaal mist sommige informatie

Met GeoPortaal kun je allerlei kaarten raadplegen met informatielagen. GeoPortaal blijft het in de basis gewoon doen, alleen zijn er enkele ‘lagen’ met informatie die missen. Dat komt omdat de servers waar die informatie op staat, voor de veiligheid zijn uitgeschakeld.

Onderzoek

De gemeente houdt de situatie goed in de gaten en neemt maatregelen als dat nodig is. Het kan zijn dat de komende dagen meer toepassingen worden uitgeschakeld. Tot nu toe is er nog geen inbreuk op de eigen systemen en data geconstateerd.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen