Heb je een vermoeden van ouderenmishandeling?

Foto: Daniel_Nebreda, Pixabay

Signaleer je een situatie met een oudere die je zorgen baart? Maak je, je zorgen om de veiligheid van een oudere? Heb je een vermoeden van ouderenmishandeling? Deel die zorgen met Veilig Thuis Gelderland-Midden.

Veilig Thuis denkt mee over mogelijke oplossingen en adviseert wat je verder kunt doen. Advies vragen aan Veilig Thuis Gelderland-Midden kan anoniem.

Herken je de signalen van ouderenmishandeling?

Wist je dat 1 op de 20 thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder ooit te maken krijgt met ouderenmishandeling? Ouderenmishandeling is niet alleen fysiek of psychisch. Denk ook aan financiële uitbuiting, verwaarlozing en seksueel misbruik. Enkele signalen:

  • zichtbaar letsel;
  • overdreven schrikreactie bij een onverwachte aanraking;
  • onsamenhangende verklaringen over verwondingen;
  • depressies of onverklaarbare angst;
  • schichtig of teruggetrokken gedrag;
  • onverklaarbare uitgaven;
  • onbetaalde rekeningen en aanmaningen;
  • lege koelkast.

Contact met Veilig Thuis Gelderland-Midden

Ken je iemand die hulp nodig heeft of heb je zelf hulp nodig? Bel 0800-2000 (anoniem) gratis 24/7 per dag of chat op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Kijk voor meer info op veiligthuisgm.nl.

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor iedereen die te maken heeft met (vermoedens van) huiselijk geweld (waaronder ouderenmishandeling) en/of kindermishandeling. Daarnaast geeft Veilig Thuis voorlichting over het (signaleren van) huiselijk geweld, over het doorlopen van de stappen van de meldcode en over wat Veilig Thuis doet nadat je een melding hebt gedaan.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen