Burgemeester op bezoek bij 100-jarige Riek van den Berg-Wessels

Foto: Berry de Reus

Renkum – Vandaag bezocht burgemeester Agnes Schaap de 100-jarige mevrouw Riek van den Berg-Wessels in Renkum met een mooie bos bloemen.

De burgemeester feliciteerde de jarige namens de gemeente Renkum.

Levensloop door de familie van mevrouw Van den Berg-Wessels

Renkumse Riek vierde haar 100e verjaardag

Mevrouw Riek van den Berg-Wessels is geboren op dinsdag 10 oktober 1922 in een gezin van 5 kinderen, 3 zonen en 2 dochters. De zonen zijn inmiddels overleden, maar de twee meisjes uit het gezin van dorpsschilder Gradus Wessels en zijn vrouw Maria Leeneman leven nog. Zus Ans is inmiddels bijna 102 en Riek is maandag 10 oktober jl. 100 jaar geworden.

Riek is weduwe van Christiaan van den Berg waarmee zij 4 kinderen heeft, 2 dochters en 2 zonen. Inmiddels zijn er 8 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen, waarvan zij enorm geniet. Zoals zoveel grootouders zorgde zij met veel plezier voor haar kleinkinderen. Tijdens het familiefeest ter ere van haar 100e verjaardag, ging vooral haar aandacht uit naar de kleinste springers van de familie.

RiekTijdens haar productieve leven deed Riek veel vrijwilligerswerk. Jaren heeft ze voor 60+ gewerkt en daarna heeft zijn tot haar 85e jaar maaltijden verzorgd in buurtcentrum De Hucht in Heelsum. Daarna beheerde zij nog een aantal jaren de bibliotheek aldaar.

Levenslang Renkumse

Zij woonde haar gehele leven in de gemeente Renkum, waar ze tot haar 97e zelfstandig heeft gewoond. Toen dat niet meer mogelijk was is ze verhuisd naar verpleeghuis De Rijnhof. Hier kijkt ze de gehele dag vanuit haar kamer uit op de levendige Dorpsstraat. Iets waar ze enorm van geniet.

Zondag 9 oktober vierde ze dan haar 100e verjaardag met de familie. Dat feest werd maandag 10 oktober voorgezet op De Rijnhof. Eerst met haar kinderen en schoonzoons en -dochters, daarna in een gezellige bijeenkomst met de bewoners van De Rijnhof.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen