Asielzoekerscentrum voormalig Moviera-terrein nog anderhalf jaar open

Het pand gezien vanuit de lucht
Het pand gezien vanuit de lucht
Foto: Google Maps

Oosterbeek – Het Asielzoekerscentrum op het oude Moviera-terrein blijft nog ruim anderhalf jaar open. Het Centraal Orgaan opvang asielzoeker (COA) heeft opnieuw aan de gemeente gevraagd of de huisvesting in Oosterbeek verlengd kan worden.

Sinds juni 2022 wonen daar ongeveer 100 asielzoekers en statushouders. De opvang was eerder al verlengd tot 1 augustus 2023. Het COA wil dat nu nogmaals verlengen.

Op 12 juni heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om mee te werken aan het verzoek van het COA. De openstelling van het asielzoekerscentrum in Oosterbeek wordt met anderhalf jaar verlengd tot in ieder geval 1 februari 2025.

De verlenging heeft geen gevolgen voor de geplande woningbouwontwikkeling aan de Nico Bovenweg 44.

Aanhoudend tekort aan opvangplekken

In heel het land is nog steeds dringend behoefte aan opvangplekken. Landelijk is het tekort nu 36.500 plaatsen. Het college laat weten dat belang nog steeds te voelen en maakt daarom de opvang langer mogelijk.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen