Burgemeester op bezoek bij 101-jarige Riek van den Berg-Wessels

Foto: Berry de Reus

Gisteren bezocht burgemeester Agnes Schaap Riek van den Berg-Wessels in Renkum. Zij werd op 10 oktober 101 jaar.

De burgemeester feliciteerde haar namens de gemeente Renkum.

Genieten van de (achter)kleinkinderen

riekMevrouw Riek van den Berg-Wessels is geboren op dinsdag 10 oktober 1922 in een gezin van vijf kinderen, drie zonen en twee dochters. De zonen en de oudste dochter zijn inmiddels overleden, zodat Riek het enige kind uit het gezin van dorpsschilder Gradus Wessels en zijn vrouw Maria Leeneman is dat nog leeft.

Riek is weduwe van Christiaan van den Berg waarmee zij vier kinderen heeft, twee dochters en twee zonen. Inmiddels zijn er acht kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen, waarvan zij enorm geniet. Zoals zoveel grootouders zorgde zij in het verleden jarenlang met veel plezier voor haar kleinkinderen. Nu kun je haar heel erg blij maken met verhalen en foto’s van de kleinste springers van de familie, haar achterkleinkinderen.

Vrijwilligerswerk

Tijdens haar productieve leven deed Riek veel vrijwilligerswerk. Jaren heeft ze voor 60+ gewerkt en daarna heeft zijn tot haar 85e jaar maaltijden verzorgd in buurtcentrum De Hucht in Heelsum. Daarna beheerde zij nog een aantal jaren de bibliotheek aldaar.

Zij woonde haar gehele leven in de gemeente Renkum, tot haar 97e zelfstandig. Toen dat niet meer mogelijk was, is ze verhuisd naar verpleeghuis De Rijnhof. Hier kijkt ze dagelijks vanuit haar kamer uit op de levendige Dorpsstraat. Iets waar ze enorm van geniet.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen