Bloemen van burgemeester Schaap voor 100-jarige Bert van Aller

Foto: Berry de Reus

Heelsum – Op 26 februari werd Bert van Aller 100 jaar. Burgemeester Agnes Schaap ging met een grote bos bloemen bij Bert op bezoek en feliciteerde hem namens de gemeente Renkum.

Bert van Aller is sinds zijn nieuwe heup, twee jaar geleden, gebonden aan de rolstoel. Daar is hij echter zeer mobiel en handig mee geworden en hij heeft er nu al de nodige kilometers op zitten.

allerMet weinig tevreden

Bert is een lieve, kalme en vooral bescheiden man die altijd met weinig tevreden is geweest. Dat is, zoals bekend, hét recept voor het bereiken van een hoge ouderdom. Het Latijnse ‘Semper Calm-an-dus’ (altijd rustig) is dan ook zijn persoonlijk ‘credo’.

Echte hobby’s heeft hij nooit gehad. Als dagbesteding ging hij een aantal jaren met veel plezier naar het Wageningse Odensehuis. Af en toe een puzzel maken, papier knippen en de krant lezen lukt nu nog steeds. Ook gezellig samen kijken naar oude beelden van zijn ‘stadsie Utereg’ en deuntjes van André Rieu geven hem gelijk weer de nodige blosjes op de wangen. Zijn kinderen komen hem daarnaast regelmatig opzoeken.

Geboren in Utrecht

Bert kwam op 26 februari 1924 ter wereld in de Utrechtse Gansstraat waar zijn grootvader in 1880 een broodbakkerij had gevestigd. Hij was de oudste van zes kinderen, 4 jongens en 2 meisjes. Na de lagere school volgde hij het gymnasium en studeerde hij verder ‘medicijnen’, waarna hij zich uiteindelijk specialiseerde in Neurologie en Psychiatrie.

In 1956 trouwde hij met de knappe Elisabeth van den Born, een domineesdochter uit Amersfoort, die hij bij de Utrechtse studentenvereniging SSR had leren kennen. Als zenuwarts vestigde hij zich in 1960 met Elisabeth in Wageningen en kreeg vier kinderen, twee zoons en twee dochters.

In 1973 werd hij gevraagd als geneesheer directeur voor het verpleeghuis ‘De Halderhof’ waar hij tot zijn pensioen in 1986 de scepter heeft gezwaaid. Hij heeft daar met collega’s flink gepionierd op het gebied van de ouderengeneeskunde en de care-cure balans.

Na het overlijden van zijn Elisabeth verhuisde hij uiteindelijk door zijn hoge leeftijd naar Het Beekdal waar hij nu alweer zo’n 3,5 jaar met liefde wordt verzorgd.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen