Felicitaties voor 60-jarig huwelijk Jannie en Hans Verburg-Rigter

Foto: Berry de Reus

Renkum – Burgemeester Agnes Schaap was afgelopen week met een mooie bos bloemen op bezoek bij het echtpaar Jannie en Hans Verburg-Rigter om hen, ook namens de gemeente Renkum, te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Op 27 februari jl. waren zij 60 jaar getrouwd.

Van Sibculo naar Renkum

Het echtpaar leerde elkaar kennen op de middelbare school en op de jeugdsociëteit van de Pauluskerk in Amstelveen; de plaats waar Hans is geboren en Jannie kort na de oorlog ook kwam wonen.

Verburg-RigterJannie werkte vanaf haar 16e bij de Bary bank in Amsterdam, terwijl Hans de opleiding tot onderwijzer volgde aan de Kweekschool daar. Na zijn examen en militaire dienst kreeg hij een baan aan de school in Sibculo, gemeente Hardenberg. Ze kregen er direct een woning, trouwden en kregen daar hun drie kinderen, waar ze erg blij mee zijn; evenals met hun inmiddels vijf kleinkinderen.

Op de terugweg van schoolreisjes naar Amsterdam en Rotterdam deden ze traditioneel de Westerbouwing in Oosterbeek aan. De kinderen genoten van de kabelbaan en de rit in de zwaantrein en Hans vond de omgeving zo mooi dat hij besloot daar te solliciteren als zich een kans voordeed. Dat was het geval in 1970 toen hij werd aangenomen op de toenmalige MEAO aan de Generaal Urquhartlaan, die later is opgegaan in het ROC A12 in Ede, het tegenwoordige Dulon college, waar hij zijn onderwijs loopbaan heeft beëindigd.

Daarna heeft Hans enige jaren als vrijwilliger bij het zorgloket gewerkt en Jannie als lid van de kookploeg op de inmiddels verdwenen “De Hucht” in Heelsum, dicht bij het in 1974 gekochte huis aan de Antoon Markusstraat in Renkum, waar ze nu al 50 jaar met plezier wonen!

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen