Douwe en Dieuwke Van der Zee-Bruinsma zijn 65 jaar getrouwd

jul 26 2023, 13:56 Gemeente
echtpaar vdr zee 65jr huwelijk 2
Oosterbeek - Douwe en Dieuwke Van der Zee-Bruinsma zijn 65 jaar getrouwd! Gisteren kregen zij bezoek van burgemeester Agnes Schaap met de felicitaties van het college en met een grote bos bloemen.
Dieuwke Bruinsma (88) is geboren op 1 juli 1935 in Bolsward. Ze had een oudere zus en een jongere broer. Haar ouders hadden een café in Bolsward. Douwe van der Zee (90) is geboren op 24 februari 1933 in Pingjum als oudste van zes kinderen. Zijn ouders hadden een slagerij in Joure.

Dansavond

Ze ontmoetten elkaar tijdens een dansavond in Bolsward. Dieuwke werkte toen als laborante bij de Frico en Douwe was slager bij zijn vader in het bedrijf. Na hun huwelijk gingen ze in de slagerij van de familie werken en wonen.
Na een jaar werd er een dochter geboren, thuis boven de slagerij. Een kleine drie jaar later volgde de geboorte van de tweede dochter in Sneek. Na een aantal jaren en verhuizingen kwam het gezin in Nijmegen terecht. Douwe was daar chef slager bij de Centra, een supermarkt in een nieuw winkelcentrum. Het gezin woonde boven het winkelcentrum in een maisonnette.

Vogels en bloemen

De grote hobby van Douwe was het houden van vogeltjes. Hij heeft jaren een volière gehad. In Joure had hij toentertijd ook een hele grote in de tuin. Dieuwke leefde zich in de tussentijd uit op haar bloembakken. Zes jaar na dochter twee werd het gezin verblijd met de geboorte van hun zoon.
echtpaar vdr zee 65jr huwelijk 1
Douwe en Dieuwke hadden als gezamenlijke hobby het fietsen. Ze hebben enorm genoten van de prachtige omgeving van en rondom Nijmegen. De fietsvierdaagse was een hit! Daar deden ze fervent aan mee.
Voor de bewoners van het flat waar ze woonden waren ze, zowel in het begin als later als oudgedienden (ze hebben er tegen de veertig jaar gewoond) belangrijk. Ze hebben de bewoners altijd met raad en daad bijgestaan.
Dieuwke wandelde ook heel graag. Met de kinderen wandelde ze vroeger allerlei wandeltochten. De Nijmeegse Vierdaagse was een feestweek! Hun huwelijksdag viel vaak samen met de beroemde intocht op vrijdag! Dat was dus extra feestelijk.
Een andere grote liefde werd de tuin. Ze verhuisden namelijk 19 jaar geleden binnen Nijmegen naar een huis in de buurt mét een grote tuin! De vakanties werden vele jaren doorgebracht op onder andere Ameland. Ameland bleef in hun leven een belangrijke eiland.

Vrijwilligerswerk

Het vrijwilligerswerk van Dieuwke mag hier niet ontbreken. Ze heeft dit tientallen jaren gedaan als bibliothecaresse voor de Stedelijke Scholengemeenschap in Nijmegen (ze heeft hónderden boeken gekaft!) en voor de Nederlandse Hartstichting is ze als wijkhoofd net zoveel jaren in de weer geweest met de collectebussen. Ze had er echt een lintje mee mogen verdienen vindt haar familie.
Douwe heeft jaren vol verve gezongen in koren. Zingen vind hij heerlijk maar ook het sociale aspect, met elkaar, vindt hij fijn.
Douwe is ook nog steeds een sportieve man. Hij vind bewegen heel belangrijk. Hij draagt dat nog steeds uit naar zijn huidige omgeving door ze nog ietwat te enthousiasmeren om mee te doen, ook bewegen is iets dat je gezellig samen kan doen.
Vorig jaar zomer 2022 was daar de Sonnenberg, ze verhuisden naar een appartement van het verzorgingstehuis in de bossen van Oosterbeek om daar heerlijk samen verder te genieten!

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .