Kerstnachtviering Wolfheze: ‘God in handen van mensen’

Foto: Opstandingskerk Wolfheze

Met kerst daalt God af, van al zo hoge, in een armetierige, aardse stal. In de gestalte van een kwetsbaar kind vertrouwt hij zich toe aan handen van mensen. Aan de koesterende en dragende handen van Maria.

En wie weet, ook aan de handen van dat wonderlijke kraambezoek. Groezelige handen van herders. Verfijnde handen van koningen.

Moed

Op kerstnacht vieren we dat God zich omkeert, naar ons toe. Dat mag ons er weer toe uitnodigen ons toe te keren naar elkaar. Maar dat gaat niet zomaar. Daar is moed voor nodig. Durven we ons toe te vertrouwen aan handen die niet de onze zijn? En zijn we in staat, of bereid, te ontvangen wie of wat aan ons wordt toevertrouwd?

Ook in een tijd die soms meer waarde lijkt te hechten aan het ik’ dan aan het ‘wij’, blijft onverminderd waar: we hebben elkaar nodig. Alleen kan het niet. Hoe mooi zou het zijn wanneer we elkaar op handen dragen!

Iedereen is op 24 december van harte welkom bij de Kerstnachtviering in Wolfheze. De viering is een gezamenlijk initiatief van het team Geestelijke Verzorging van Pro Persona en de Protestantse Gemeente Wolfheze-Oosterbeek.

Voorganger: Remco Graat

Medewerking: Vocaal ensemble X-tet uit Arnhem

Opstandingskerk, Pro Persona Aanvang: 20.45 uur  en na afloop is er warme chocolademelk en Glühwein.

Cookieinstellingen