Kerstpakketten inzameling Raad van Kerken wordt steeds groter

Foto: Sheila-Brown-CC0-pdp

Stille armoede en eenzaamheid, het komt vaker voor dan gedacht en daar moet meer aan worden gedaan. Dat is de motivatie voor het organiseren van de Kerstpakkettenactie door de Raad van Kerken Oosterbeek e.o.

Voor de 22e keer worden door de kerken van Oosterbeek en Doorwerth kerstpakketten, kerstlekkernijen en geld ingezameld.

Kerst niet vanzelfsprekend

De pakketten zijn bestemd voor inwoners die rond of onder het minimum leven, en waarvoor Kerst helemaal niet vanzelfsprekend een mooie periode is met gezelligheid, saamhorigheid en bezinning, laat staan van lekker eten en drinken. De Raad van Kerken merkt dat door welzijnsorganisaties steeds meer pakketten aanvragen voor adressen waar achter de voordeur vaak niet alleen echte armoede heerst, maar mensen ook niet betrokken zijn in de samenleving.

Adressen van deze gezinnen worden strikt vertrouwelijk aangeleverd door lokale welzijnsorganisaties of hulpverleners zonder dat daarbij lidmaatschap van een kerk of levensbeschouwing van belang is.

De groep die kan worden verrast met een pakket groeit elk jaar waardoor er ook extra levensmiddelen en lekkernijen moeten worden gekocht. Dat zijn dan vaak spullen die normaal niet op de wekelijkse boodschappenlijst staan, of via een voedselbank worden aangeleverd. De pakketten worden zodanig samengesteld dat ze passen bij de gezinnen en mensen die ze ontvangen.

Help je mee?

In 2018 wisten de vrijwilligers van de Raad van Kerken circa 160 pakketten te maken en rond te brengen. Dit jaar worden 200 pakketten samengesteld. Elk jaar ondervinden deze vrijwilligers vooral veel blijdschap voor het gebaar dat er aan je is gedacht.

Kerstpakketten of losse (kerst) levensmiddelen kunnen worden ingeleverd in de hal van de kerken op zondag 15 december, of bij achteringang van de Vredebergkerk aan de Van Toulon van der Koogweg 3 in Oosterbeek op woensdag 18 december tussen 18.30 en 19.30 uur.

Een donatie kan worden overgemaakt op het IBAN nummer van de Raad van Kerken Oosterbeek e.o.: NL34INGB 0005270000 onder vermelding van Kerstpakkettenactie 2019.

Voor verder informatie: Frans Kappen, 06-13260803 of [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen