Red Wednesday: de gevel van de Mariakerk in het rood

Foto: RedWednesday

Renkum – Met RedWednesday vestigt ook de katholieke Mariakerk te Renkum op woensdag 23 november 2022 de aandacht op het lot van miljoenen vervolgde, onderdrukte en bedreigde gelovigen in de hele wereld.

Wereldwijd worden rond deze dag honderden kerken, kloosters, monumenten en openbare gebouwen in bloedrood verlicht.

Vervolging van gelovigen

De vervolging van gelovigen neemt wereldwijd toe. Liefst 62 landen (32%) kennen aanzienlijke schendingen. Christelijke minderheden zijn vaak slachtoffer. In diverse landen hebben mensen en organisaties het op hen gemunt. In het rapport “Vervolgd en vergeten 2022”, te lezen op de website van de stichtingmariavanrenkum.nl, staan de bevindingen naar de vervolging van Christenen wereldwijd.

Uit betrokkenheid met verdrukten kleurt de voorgevel van het kerkgebouw op RedWednesday 23 november van 17.00 tot 22.30 uur bloedrood.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen