Thee met Thema in de Vredebergkerk met Herman Pleij

Foto: Herman Pleij

Oosterbeek – Herman Pleij legde zijn jeugdherinneringen aan de naoorlogse wederopbouwjaren vast in het boek ‘Met een scheef oog’.

Hij heeft hiermee niet zijn memoires willen schrijven, maar de eerste helft van zijn bestaan willen delen, zoals de jaren van de oorlog, de wederopbouw en de ‘revolutie’ in de jaren zestig en zeventig. Dit onder het motto: Als je het verleden kent, begrijp je meer van het heden.

In gesprek

Pleij zal bij zijn inleiding zijn boek en de achtergronden hiervan nader belichten en hierover met de aanwezigen in gesprek gaan. De bijeenkomst wordt in samenwerking met Meijer en Siegers, de plaatselijke boekhandel, georganiseerd.

Herman Pleij (Hilversum, 1943) is emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde van de Universiteit van Amsterdam, gespecialiseerd in de middeleeuwse literatuur. Andere boeken van hem:

  • Oefeningen in genot
  • Moet kunnen: op zoek naar een Nederlandse identiteit
  • Dromen van Cocagne
  • Het gevleugelde woord.

Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek. 22 januari  van 16.00 tot 17.30u (inloop vanaf 15.30u). Kosten: vrijwillige bijdrage.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen