Mariakerk open met Landelijke Open Kerkendag Tweede Pinksterdag

Foto: Open Kerkendag

Op Tweede Pinksterdag, 29 mei 2023, wordt de landelijke Open Kerkendag gehouden. De derde editie van de Open Kerkendag staat in het teken van het kerkinterieur.

Het Nederlandse landschap staat bekend om de torenspitsen en kerken, maar wat schuilt er nu precies achter deze stenen façades? In de Nederlandse kerken is zóveel kunst en erfgoed te zien, dat je zonder overdrijving van musea kunt spreken. Om daar iets van mee te krijgen, om dat te zien en te ervaren, moet je wel een keer naar binnen gaan. Dat is de uitnodiging van Open Kerkendag. Kom binnen en verbaas je over al dat moois van eeuwen en geniet van diverse activiteiten.

De katholieke kerk in Renkum is de enige kerk van de Parochie heilige Titus Brandsma, die aan de Open Kerkendag meedoet.

Activiteiten / Katholieke Mariakerk te Renkum

Gedurende de Open Kerkendag zal er live muziek zijn van 13.30 uur tot 14.30 uur, daarnaast is er in de ochtend gelegenheid om koffie en thee te drinken. Gedurende de dag zijn er mensen aanwezig, die informatie kunnen verstrekken over het kerkgebouw. De kerk is geopend tussen 09:00 – 16:00 uur.

Zie ook op openkerkendag.nl (overzicht van kerken die meedoen etc.)

Organisatie: Stichting Maria van Renkum / Pastoraatsgroep Renkum-Heelsum

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen