Aandacht voor het thema ‘Genieten van genoeg’ in de Vredebergkerk

Foto: Jan van Arkel

Oosterbeek – De werkgroep Groene Kerk van de Prot. Gemeente Oosterbeek Wolfheze vraagt in de kerkdienst op zondagmorgen 15 oktober om 10.00 uur in de Vredebergkerk te Oosterbeek aandacht voor het thema ‘Genieten van genoeg’.

Deze woorden nodigen uit, ze prikkelen en misschien irriteren ze. De werkgroep wil graag in gesprek over dit thema omdat de aarde ons daartoe verplicht. Hoe gaan we om met alle alarmerende klimaatberichten van de afgelopen tijd? Wat doen ze met ons en wat doen wij ermee? Wat betekent in dit kader ‘genieten van genoeg’ voor ons? Bijvoorbeeld als het gaat om wonen, reizen, spullen, eten, tuinieren?

Vieren van de ‘Maaltijd’

Spreekt dit onderwerp je aan of wil je er meer over horen, iedereen is van harte welkom. In deze dienst wordt ook de “Maaltijd” gevierd. En dat is mooi en passend, omdat juist het avondmaal een uiting is van ‘genieten van genoeg’: we delen samen brood en beker, een klein stukje brood, een slokje wijn of druivensap, het goede van de aarde verbeeldend – en al delend blijkt er genoeg te zijn voor iedereen.

Je vindt de Vredebergkerk aan de Van Toulon van der Koogweg 3 in Oosterbeek.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen