Kunstdorp Wolfheze groeit en bloeit

Foto: Kunstcafé april 2024

Wolfheze – Het Kunstcafé van April bracht de kunstbeleving van beeldhouwster Angelique Ten Holter en kunstschilderes Anno Reumkens in beeld, bewoners van het Schild.

Met een presentatie en expositie van Angelique werd met volledige toewijding uitleg gegeven over haar levenspad naar het beeldhouwen, over de verschillende steensoorten met hun karakteristieke eigenschappen en haar proces van vormgeving. Ze vertelde hoe ze als jong kind haar creativiteit wist te ontplooien en toen al de ‘lead’ nam om met andere kinderen een bevroren ijsbal met takjes te bewerken. Ondanks haar visuele beperking heeft dit proces een doorbraak gekregen toen ze met beeldhouwen in contact kwam. Haar passie was geboren! Ze exposeert in augustus bij Huis Kernhem in Ede met kunstcollectief Kleur-rijk en 8 september bij het Kunst-Matinee.

Weg naar het schilderen

Na een korte pauze heeft Anno Ruemkens haar verhaal verteld over haar weg naar het schilderen. Een aantal van haar prachtige werken waren vakkundig geëxposeerd op de gloednieuwe panelen die het kunstcafé nu tot haar beschikking heeft. Met extra belichting kwamen de schilderijen zeer goed tot hun recht. Anno Ruemkens werkt graag met heldere kleuren en haar favoriete onderwerp is vrouwelijke naaktmodellen. Van haar eerdere werk is een mooi boekwerk verschenen. Anno werkt intuïtief en brengt de verf rechtstreeks aan op het doek. Ze schildert vaak zonder een vooropgezet idee over de compositie. Gedurende het schilderen ontstaat de compositie dan op een organische manier.

Kunstdorp groeit

Het volgend Kunstcafé van 24 Mei zal Jacques Blommestijn, werkzaam bij ArtEZ University of Arts Arnhem DBKV, een lezing geven over zijn kunstenaarschap; divers autonoom werk; geïntegreerd in acties en installaties en kunsteducatie. Atie Roemer zal haar werk exposeren: tekeningen en schilderijen met aquarel en gemengde technieken.

Maar eerst zal er zondagmiddag 12 mei het eerste Kunst Matinee plaatsvinden, waar live-muziek en kunst elkaar ontmoeten.

Samusa zal ons verblijden met wereldmuziek. Ria Klompmaker-Troost, aquarelliste zal zowel figuratieve als abstracte werken exposeren. Beeldhouwster Hanneke Strijbosch zal haar beelden exposeren. Zij maakt portretten en abstracte objecten in verschillende steensoorten. Marleen van de Pouw-Mulder maakt halssieraden met authentieke kralen uit Azië en Afrika, gecombineerd met zilver, koper of brons. Ze hopen iedereen daar te mogen ontmoeten en je een Moederdag met een gouden randje te bezorgen.

LET OP: Tijdens de zomermaanden mei tot en met september biedt Kunstdorp Wolfheze twee activiteiten per maand. Nieuw: Iedere 2e zondagmiddag van de maand Kunst Matinee en zoals gebruikelijk iedere 4e vrijdag van de maand Kunstcafé. Voor de maand mei betekent dit:

Kunst Matinee 12 mei van 12-17h. Kunstcafé 24 mei van 20-22h.

Uiteraard zal er deze avond ook volop gelegenheid zijn om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren en streven zij vooral naar een ambiance voor een gezellig samenzijn. Meer informatie vind je op de website: kunstdorpwolfheze.nl

Je bent van harte uitgenodigd op onze vertrouwde locatie: Wodanseck, Duitsekampweg 45, Wolfheze van 20.00-22.00 uur. Aanmelding is fijn: [email protected].

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen