Kinderboekenweek dit jaar in het teken van de geschiedenis

Foto: Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van geschiedenis. Tijdens de Kinderboekenweek (30 september tot en met 11 oktober) organiseert Bibliotheek Veluwezoom verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Onder het motto: En toen? kunnen kinderen terug in de tijd met onder andere het doe-boekje ‘Tijdreizen’ en een stickerspeurtocht.

Activiteiten rond geschiedenis

Het boekje ‘Tijdreizen’ is een soort ‘vakantie-doe-boek’ met opdrachten, puzzels en spellen. Alles rondom de allerbeste kinderboeken over het thema geschiedenis. Ook heeft de Bibliotheek een stickerspeurtocht bij het boek ‘Hadden de Grieken al raketten’ van Govert Schilling op het programma staan.

Kinderen gaan alleen of in groepen aan de slag met een opdrachtvel met wel/niet waar vragen rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen.

geschiedenisEn toen?

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid.

Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Leesplezier

De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen te activeren rond het lezen van kinderboeken. Ze leren zich concentreren en verdiepen. Het thema van dit jaar nodigt ze uit om dingen met kinderboeken te gaan doen. Het prikkelt hun fantasie en nieuwsgierigheid door tijden van lang, heel lang en superlang geleden te laten leven.

De Bibliotheek Veluwezoom biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Iedereen kan gebruikmaken van de collectie en deelnemen aan activiteiten die de bibliotheek organiseert. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

Lees ook: Inspiratieworkshops Kinderboekenweek enthousiast ontvangen 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden