Lokaal Verhaal brengt duurzame initiatieven over het voetlicht

Kaas maken Veld&Beek
Kaas maken Veld&Beek
Foto: Ada van Heest

Oosterbeek – Tijdens het festival Het Park Vertelt op 27 augustus zal de eerste expositie van Lokaal Verhaal te zien zijn in Park Hartenstein. Met Lokaal Verhaal zet Het Park Vertelt samen met de gemeente Renkum de schijnwerper op lokale initiatieven of ontwikkelingen rond een bepaald thema.

Het thema van deze eerste editie is duurzaamheid.

Camera Club Oosterbeek

De leden van Camera Club Oosterbeek werkten hiervoor samen met Jesse Laport, stadsdichter van Arnhem. De fotografen leverden beelden aan van zes diverse duurzame initiatieven in de gemeente Renkum waardoor Jesse Laport zich liet inspireren voor een gedicht.

Het Renkums Beekdal, De Ommuurde Tuin, Veld & Beek, het wilgen knotten in de Rosandepolder, papierfabriek Schut en Vereniging Heveadorp Duurzaam zijn door deze samenwerking op unieke wijze vastgelegd in woord en beeld.

De expositie is op 27 augustus te zien in Park Hartenstein tijdens het festival Het Park Vertelt. Om 16.00u zal Jesse Laport de gedichten voordragen op het Klimaatdichterspodium. Aansluitend interviewt klimaatdichter Alex Gentjes Jesse Laport over Lokaal Verhaal.

Lokaal Verhaal is een tweejaarlijks initiatief van Het Park Vertelt in samenwerking met de gemeente Renkum en nadrukkelijk bedoeld om lokale gebeurtenissen samen met lokale partners van een nieuwe kant te bekijken.

Lees ook:

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen