Nieuwe voorzitter en penningmeester Museum Veluwezoom

Voorzitter Annemiek vd Veen en penningmeester Ton de Boer
Voorzitter Annemiek vd Veen en penningmeester Ton de Boer
Foto: Museum Veluwezoom

Doorwerth – Het bestuur van Museum Veluwezoom heeft een nieuwe voorzitter en penningmeester. Met een feestelijke receptie op 28 april nam mr. Egbert Reinders eerder al als voorzitter afscheid van het museum.

Hij heeft zich jarenlang ingespannen voor het museum, waarvan maar liefst tien jaar als voorzitter.

Voorzittershamer

Egbert draagt de voorzittershamer over aan Annemiek van der Veen, geen onbekende van Museum Veluwezoom. Zij was al een aantal jaar bestuurslid van het museum maar zal zich nu als voorzitter voor het museum gaan inzetten. Ze studeerde geschiedenis in Leiden, werkte als historicus in de provincies Noord-Brabant en Gelderland en sloeg daarbij graag een brug tussen wetenschap en publiek. Als voornaamste opdracht voor haar voorzitterschap van MVZ ziet zij het realiseren van een toekomstbestendig onderkomen.

Dit is nodig om de inmiddels sterk gegroeide collectie kunstwerken op een verantwoorde manier te kunnen beheren. Daarnaast is er behoefte aan voldoende tentoonstellingsruimte waar ook plaats is voor de zo succesvolle educatieve activiteiten.

Penningmeester

Tevens is er een wisseling van het penningmeesterschap. Bert de Fockert, die ook vele jaren aan het museum verbonden was, maakt plaats voor Ton de Boer. De nieuwe penningmeester heeft de boekhoudkundige administratie al overgedragen gekregen en kunnen constateren dat het museum op een gezonde, zij het bescheiden financiële basis functioneert. Een mooi moment dus om de functie van penningmeester over te nemen.

Lees ook: 100 jaar Renkum: expositie Renkum regio ruim 100 jaar geleden

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen