Smurfit Kappa lost probleem op en trakteert schoonmaakploeg op brunch

Foto: Karel Noy

Onder leiding van Renkumer Karel Noy wordt maandelijks de Jufferswaard opgeruimd. Vaak was daar papier bij van Smurfit Kappa Parenco, maar dat probleem is opgepakt.

Karel vertelde een tijd terug dat er langs de N225 veel papier gevonden werd wat duidelijk tot ‘oud papier’ hoorde.

Vol heen, ‘leeg’ terug

De vrachtwagens die het oud-papier, dat door de papierfabriek gerecycled wordt, naar Renkum brengen via de A50 zijn afgedekt. Als ze terugkomen zijn ze niet meer afgedekt, de chauffeur heeft zijn lading gelost en denkt dat de laadbak leeg is. Maar er blijft papier achter en dat wordt door de wind en het rijden richting de A50 uit de bak geblazen en eindigt in de Jufferswaard.

Karel bedacht dat Smurfit Kappa Parenco dit misschien helemaal niet wist en kaartte het aan. De papierfabriek, die geen idee had dat dit gebeurde, heeft daarop een extra camera hooggeplaatst zodat men kan zien of de laadbak leeg is. Er vertrekt dus geen vrachtwagen meer waar nog resten oud-papier zijn achter gebleven. “En dat konden we meteen merken!” zegt Karel, die blij is met de medewerking van de fabriek.

Brunch

probleem“Er ligt heus nog genoeg rotzooi in de Jufferswaard, vooral in de zomer, helaas, maar het papier langs de rand van de N225 is haast verdwenen. Helemaal voorkomen doe je het denk ik niet. Als het dek over een aanrijdende vrachtwagen niet goed vast zit, dwarrelt er ook papier uit maar dat is niet de verantwoording van Parenco. De vrachtwagens die daar vertrekken wel en dat probleem hebben ze opgepakt!”

Op hun beurt is Smurfit Kappa Parenco weer heel blij met het maandelijkse initiatief van Karel en bedankte hem en de andere vrijwilligers met een lekkere brunch in de bedrijfskantine.

Zaterdag 1 december was voorlopig de laatste schoonmaak van de Jufferswaard. “Van dit jaar dan.”zegt Karel. “In het voorjaar gaan we weer aan de slag.” Wil je op de hoogte blijven van de maandelijkse Jufferswaardschoonmaak? Meld je dan aan bij de groep van Karel Noy Jufferswaard op Facebook.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0