Lezing Renkums Beekdal: Zonneparken, natuur en landbouw

Foto: mrganso, Pixabay

Renkum – Het opwekken van zonne-energie is booming business: goed voor het klimaat en voor de portemonnee. Maar initiatieven voor het aanleggen van zonneparken stuiten vaak op verzet.

Zonneparken ontsieren het landschap en leggen beslag op waardevol landbouwgebied. Zonnepanelen zien we liever op daken en industrieterreinen, maar plaatsing op particulier terrein kan je niet afdwingen. De gemeenten hebben haast; als ze de doelstelling van energietransitie willen halen, kunnen ze niet wachten tot alle andere mogelijkheden zijn benut. Daarom omarmen gemeenten initiatieven voor zonneparken op landbouwgebied.

Zonneparken inpassen

Bioloog Friso van der Zee onderzocht hoe je zonneparken kunt inpassen in het landschap en combineren met natuurontwikkeling. Met wat minder panelen per hectare is op zonneparken aardig wat biodiversiteit te realiseren en er valt nog altijd geld mee te verdienen.

Als we intensief bemeste landbouwgronden transformeren tot zonneparken met kruidenrijk grasland dan biedt dat een serieuze kans voor biodiversiteitsherstel. Theoretisch een mooi verhaal, maar helaas is de praktijk weerbarstiger.

  • Plaats: Boscafé ‘De Beken’, Nieuwe Keijenbergseweg 174, 6871 VZ Renkum
  • Datum: Woensdag 15 maart 2023
  • Aanvang: 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur
  • Kosten: €5,00 voor toegang en koffie/thee
  • Aanmelden : Klik op Aanmelden en Betalen.
  • Contact: [email protected] ; Tel.: 06 3860 6262

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen