In augustus niet iedere week gft+e opgehaald om personeelstekort

Foto: Ben Kerkckx, Pixabay

Wegens personeelstekort bij ACV lukt het niet om in de maand augustus vier keer het gft+e afval op te halen. Daarom wordt gft+e dit jaar in augustus om de week opgehaald.

Verrekening afvalstoffenheffing

Hoewel de gemeente begrijpt dat het vervelend is en dat dit iets is wat inwoners gewend zijn in de gemeente Renkum. ACV heeft er alles aan gedaan om de planning rond te krijgen, maar dat is in een krappe arbeidsmarkt lastig. In de vakantiemaanden wil het eigen personeel ook even uitrusten. Hierdoor is tijdelijke inhuur nodig en dat is lastig te vinden. Het is daarom helaas niet mogelijk om het elke week op te halen.

De besparing die deze wijziging oplevert wordt verrekend met de totale afvalkosten van 2023. Een eventueel voordeel wordt verrekend met de vaststelling van de afvalstoffenheffing voor 2024. U betaalt dus niet voor de rondes die nu komen te vervallen.

Gratis tuinafval wegbrengen

Als je toch teveel tuinafval hebt, kun je in de maand augustus het tuinafval gratis inleveren bij het afvalbrengstation aan de Veentjesbrug. Er worden alleen in de maand augustus als tegemoetkoming geen punten afgetrokken. Het gaat hierbij om tuinafval en dus niet om etensresten.

Lees ook: Hoe maden in de GFT-afvalcontainer te voorkomen

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen