Lezing over diversiteit en levenswijze van wilde bijen

Foto: Pieter van Breugel

De gemeente Renkum is j. l. februari erkend als eerste ‘Bij-vriendelijke gemeente’ in Gelderland door de organisatoren van de actie ‘Nederland Zoemt’.

Lezingen

Daarom besteedt het Renkums Beekdal in de komende drie lezingen extra aandacht aan de diversiteit en levenswijze van wilde bijen (24 okt. Dr. Pieter van Breugel).

De oorzaken en gevolgen van de achteruitgang van de insectenstand (21 nov. Prof. David Kleijn (WUR) en Lub van der Weerd, Stichting Biotoopverbetering Zuid-Veluwe)) en aan het belang van ecologische verbindingszones voor het behoud van de biodiversiteit (12 dec. Prof. Frank Berendse, WUR).

Pieter van Breugel

Pieter van Breugel uit Veghel is een vermaard kenner en fotograaf van wilde bijen en andere insectengroepen. Hij schreef o.a. het prachtige boek ‘Gasten van bijenhotels’ en verzorgt lezingen en cursussen over wilde bijen en bijenhotels.

Hij zal ons met unieke beelden en verhalen verleiden om de bijen in onze eigen omgeving beter te gaan bekijken.

Op woensdag 24 oktober in Lunchroom ‘De Beken’, Nieuwe Keijenbergseweg 174 in Renkum. De lezing begint om 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur.

Toegang, koffie/thee zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom. In verband met de beschikbare ruimte word je verzocht je aan te melden via: [email protected]. Je ontvangt bericht.

article
42192
Lezing over diversiteit en levenswijze van wilde bijen
De gemeente Renkum is j. l. februari erkend als eerste ‘Bij-vriendelijke gemeente’ in Gelderland door
https://renkum.nieuws.nl/natuur/42192/lezing-diversiteit-en-levenswijze-wilde-bijen/
2018-10-14T12:45:19+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/10/12204044/RBDWildeBij-Pieter-van-Breugel.jpg
bij, De Beken, lezing, Pieter van Breugel, Renkum Nieuws, Renkums Beekdal, wilde bijen
Natuur, Nieuws, Uit