Dinsdagavond kans op overlast door zware onweersbuien

jul 09 , 6:35 Natuur
regen publicdomainpictures pixabay
Het KNMI waarschuwt dat er dinsdagavond kans is op zware onweersbuien. Die trekken van het zuidwesten naar het noordoosten over het land.
Door deze buien kan er plaatselijk sprake zijn van veel regen, intensief onweer, grote hagelstenen en zware windstoten. Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen kan er schade en overlast ontstaan, aldus het KNMI. Vooral voor buitenactiviteiten kunnen deze onweersbuien gevaarlijk zijn.
Het weerinstituut heeft inmiddels code oranje afgegeven. De waarschuwing geldt voor het hele land, te beginnen met Zeeland vanaf 16.00 uur.

Windstoten

De windstoten kunnen snelheden bereiken van 75 tot 100 kilometer per uur. De hagelstenen kunnen 2 tot 4 centimeter groot zijn en veel regen in korte tijd houdt in: 20 tot 40 millimeter. “Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen kan er schade en overlast ontstaan. Vooral voor buitenactiviteiten en het verkeer kunnen deze onweersbuien gevaarlijk zijn”, aldus het weerinstituut.
In de nacht naar woensdag trekken de onweersbuien naar Duitsland weg.
Bron: Nieuws.nl /ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected] .
De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected] .